Turnu Severin: Andreea Drăghicescu lucrează în construcţii şi amenajări interioare de la vârsta de 14 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meseria pe care o practică de nouă ani de zile îi aduce multe satisfacţii, atât pe plan financiar cât şi pe plan personal.

La prima vedere Andreea pare o tânără normală cu idealuri în viaţă ca orice tânără de vârsta ei. Este tânără, frumoasă, ambiţioasă şi la prima vedere Andreea pare o fată normală ca toate celelalte.

Aşa şi este, însă ceea ce o desosebeşte de celelalte fete şi o face să se simtă unică este tocmai meseria pe care şi-a ales-o şi pe care o practică de la vârsta de 14 ani.

Andreea lucrează în construcţii şi în amenajări interioare, o meserie practicată în general de bărbaţi. Totul a început cu nouă ani în urmă când unchiul ei îşi căuta un salaor, acesta negăsind pe nimeni care să-l ajute, Andreea a fost cea care s-a oferit să-l ajute dar în schimb să fie plătită.

” Unchiul meu avea nevoie de un salaor şi nu găsea pe nimeni, şi atunci i-am zis că dacă mă plăteşte merg eu să-l ajut. Şi aşa a început totul, apoi mi-am dat seama ca îmi place din ce în ce mai mult” ne spune Andreea.

Nu renunţă la meseria destinată bărbaţilor
Cu toate că nu este o muncă tocmai uşoară Andreea este foarte încântată de ceea ce face şi nu se simte deloc ciudată din acest punct de vedere.

Ceea mai mare satisfacţie a Andreei este momentul în care vede ceea ce reuşeşte să realizeze cu mâinile ei acest lucru bucurând-o nu doar pe ea dar şi pe cei care beneficiază de lucrările ei.

„ Când am aflat că o fată aşa de tânără  o să-mi pună gresia şi faianţa în baie am fost un pic sceptic, dar când am vazut rezultatul final am rămas plăcut surprins.

Este foarte talentată, îndemânatică şi meticuloasă” ne spune Iosif Lorinţ unul care a beneficiat de serviciile Andreei.

În cei nouă ani de activitate Andreea a reuşit să amenejeze peste 50 de case în ţară şi 10 case peste hotarele ţării.

Cu toate că părinţii ei nu au fost de acord cu ceea ce face Andreea, de multe ori încercând să o înduplece spunându-i că este o meserie pe care trebuie să o facă barbaţi, ea nu a renunţat niciodată la ceea ce face în prezent.

„Părinţii mei nu au fost de acord cu ceea ce aveam să fac, de multe ori încercând să mă determine să renunţ la această meserie. Din fericire pentru mine nu au avut de ales şi într-un final au trebuit să accepte cu slujba mea” conchide Andreea.


ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI:
Dacă nu ai fi ajuns să faci meseria pe care o faci azi ce altceva ai fi făcut?

Dacă nu aş fi ales meseria asta cu siguranţă aş fi ales să devin avocat. Îmi place mult sinceritatea şi dreptatea. Nu accept ca cei din jurul meu să fie nedreptăţiţi,  iar atunci când se întâmplă una ca asta îi apăr cu îndârjire. Cred că m-aş fi descurcat ca şi avocat la fel de bine cum mă descurc în meseria pe care o fac.

Cum vezi tu generaţia de azi?
Este o generaţie plină de tineri care habar nu au pe ce lume trăiesc şi sunt foarte mulţi dintre ei care nu muncesc preferând să depindă de părinţii lor. Nu mi se pare un lucru normal ca la 20 de ani să fi întreţinut de părinţi, dar cred că o parte de vină o are şi societatea în care trăim. Pe aceşti tineri, sincer, îi compătimesc.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite