Turnu Severin: Andreea Borontiş, campioană naţională la ne-waza, la doar 10 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are un argint la un concurs şcolar de matematică, dar şi multe alte medalii în judo. În 2010, i-a mers din plin, fiind aleasă cel mai tehnic sportiv la categoria ei de vârstă.  

La vârsta ei, ar fi trebuit ca în timpul liber, să se gândească la joacă sau la orice altă activitate care să-i distragă atenţia de la şcoală.

Andreea Borontiş însă nu se plânge niciodată de programul pe care îl are zi de zi şi, mai mult decât atât, îl respectă aşa cum trebuie.

După cursuri, urmează acasă lecţiile, dar şi antrenamentele la judo. Este sportul care a acaparat-o total încă de acum doi ani şi nu l-ar abandona pentru nimic în lume.

„Am ajuns aici, nefiind îndrumată de nimeni. Am văzut copiii cum munceau şi am zis să încerc şi eu. Nu mi-a fost deloc greu, pentru că mi-a plăcut”, îşi aminteşte micuţa campioană. 

Primul concurs a venit după o jumătate de an de antrenamente, însă cele mai bune rezultate le-a avut în acest an, când a a devenit campioană naţională la ne-waza, dar în acelaşi timp a fost declarată, într-un concurs internaţional, cel mai tehnic sportiv la categoria ei de vârstă.

„Are foarte multe medalii. Are şi o cupă foarte mare, pe care noi, de obicei, o luăm la echipe, iar ea o are pentru cel mai tehnic sportiv la un concurs desfăşurat la Arad, unde a luat locul I, în septembrie.

A fost un concurs internaţional, unde a avut trei meciuri pe care le-a câştigat foarte repede la ippon”, ne-a spus Lena Sterea, antrenorul său de judo.  


Ambiţioasă, mai ales în concursuri
Părinţii Andreei sunt mândrii de rezultatele obţinute până acum şi o sprijină în tot ceea ce face. „Nici acum nu se plânge că e greu, pentru că îi place acest sport.

E mult de muncă şi e greu, pentru că trebuie să vină la sală în fiecare zi.

Acasă, cam greu cu învăţatul, dar îşi face timp pentru fiecare activitate. Are program de lecţii, de şcoală şi de antrenament.

Participă şi la concursurile de matematică, iar până acum are un argint”, ne spune Mădălin Borontiş, tatăl micuţei.

Antrenorul Andreei susţine că fetiţa are toate şansele să-şi păstreze titlul de campioană, datorită ambiţiei care o caracterizează.

”În primele luni de antrenamente, la un concurs desfăşurat la Bucureşti, unde nici nu aveam pretenţie să ia medalie, a plâns, pentru că a luat locul III şi nu întîi. I s-a explicat că trebuie să muncească mai mult şi a priceput. Esenţial este că are o mobilizare foarte bună în concursuri, nu îi e frică. E un paradox, pentru că e şi foarte timidă", adaugă antrenorul Lena Sterea.  
  
Profil
Născută: 25 nov 2000, Dr. Tr. Severin
Studii: elevă cls. IV-a, Şc. „Constantin Negreanu” din Severin
Experienţă: de 2 ani, judoka




Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite