Turnu Severin: Andrada Creţu - A lăsat bazinul de înot pentru scenă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Hannah Montana“, aşa cum au botezat-o profesioniştii de la canalul Disney Channel pe Andrada, a fost înotătoare, iar acum are ambiţia de a deveni o mare cântăreaţă de muzică uşoară.

La trei ani, când fetiţele abia se desprind de fusta mamei, Andrada făcea înot de performanţă. După trei ani de înot, ea a decis să pună punct sportului şi, foarte hotărâtă, şi-a anunţat părinţii că vrea să facă muzică. Nu a fost o surpriză, pentru că micuţa Andrada moşteneşte talentul de la mama sa, Aida. De altfel, Aida, ca mamă, dar şi ca educator, a observat că fiica sa este talentată, dar a dorit ca micuţa Andrada să ia propriile decizii.
Abia împlinise şase ani când a păşit pentru prima dată în sala de curs pentru ore de canto la profesoara Doina Durdan de la Şcoala de Artă din Severin. La scurt timp au apărut şi primele rezultate. Chiar de la prima participare la Ursuleţul de Aur, festivalul de muzică uşoară pentru copii de la Baia Mare, Andrada Creţu a ocupat locul 2 interpretând melodia lui Dumitru Lupu, „Samba florilor“.

Au urmat apoi şi alte concursuri şi festivaluri naţionale, la care s-a clasat întotdeauna pe primele trei locuri. Şi pentru că marele său vis este acela de a deveni o vedetă autentică, de un an ,Andrada ia lecţii de canto la Bucureşti cu Viorela Filip.

„Nu am ratat niciun premiu“

Anul care tocmai s-a încheiat a fost pentru Andrada presărat numai cu succese. Talentul ei a fost răsplătit cu un premiu special, în primăvara lui 2009, la un prestigios festival internaţional, Ti Amo, la care au participat copii din 14 state ale Europei. „Am luat locul 3 la Festivalul Naţional Portativul Veseliei, de la Craiova, la care am interpretat pentru prima dată o melodie compusă special pentru mine de Claudiu Bulete, intitulată «Un univers de copil».
În august, la Festivalul internaţional de la Costineşti, am luat locul I la secţiunea interpretare, cu melodia «Primul cer» a lui Nicolae Caragea, pe versurile lui Grigore Vieru şi locul II la secţiunea creaţie, cu piesa «Lumea spune că sunt mare», compusă de doamna Viorela Filip special pentru mine“, spune Andrada.

Spre sfârşitul anului 2009, micuţa severineancă a reuşit să treacă de preselecţia de la Timişoara la concursul „Fii o vedetă Disney Channel“, care s-a bucurat de un mare succes în rândul copiilor, organizat de cunoscutul canal de desene animate.

„Din cei cinci finalişti, eu eram cea mai mică ca vârstă, dar toţi mi-au spus că semăn foarte mult cu Hannah Montana. De fapt, în finală a trebuit să interpretez o melodie a acesteia, «Ice Cream Freeze». Din juriu au făcut parte Alexandra Ungureanu, Smiley şi George Hora. Nu eu am câştigat concursul, dar sunt bucuroasă că am ajuns acolo. A fost ceva minunat, am fost aranjată la păr şi machiată înainte să urc pe scenă de cei care au machiat-o şi pe Madonna“, mai spune Andrada.

ce-i place
„Ador să schiez, să cânt şi să mă dau cu rolele. Mă simt bine când particip la spectacole. La şcoală, materiile mele preferate sunt româna şi engleza. Mă simt bine în natură.“
ce nu-i place
„Nu suport să iau pastile. Nu mă simt bine când mă ceartă mama. Mă tem când tună şi fulgeră şi nu mă dau în vânt, ca alţi copii, după jocurile la calculator.“

întrebări şi răspunsuri
Ce ţi-ai propus pentru anul acesta?
A.C.: În primul rând vreau să particip la toate concursurile importante şi îmi doresc să fiu invitată la cât mai multe emisiuni. Acum, la şcoală studiez pianul, dar de anul acesta mi-am propus să studiez şi chitara. Vreau să devin o mare cântăreaţă şi compozitoare.
Ce interpreţi preferaţi  de muzică uşoară ai?
A.C.: Ascult foarte mult Michael Jackson, Mariah Carey, Cristina Aguilera, iar dintre cei români, îmi place foarte mult Andra, Nico şi Paula Seling.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite