Turnu Severin: Amendat pentru că i-a tulburat liniştea premierului Boc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Drobeta Turnu Severin a fost amendat de jandarmi cu 200 de lei, pentru tulburarea liniştii publice. Acesta scandase mai multe lozinci împotriva regimului Băsescu-Boc.

Incidentul a avut loc în timp ce premierul se afla la Palatul Administrativ din oraş, la o întâlnire cu edilii locali.

“Mă aflam la sediul Parchetului, care se află peste drum Prefectură. La ieşire, am observat o mobilizare masivă de jandarmi şi poliţişti, aşa că am traversat şi eu, înţelegând că urma să vină premierul. Când a venit, eu i-am strigat: V-aţi umilit, minţit şi înglodat în datorii cetăţenii. Nu meritaţi să existaţi. Jos regimul Băsescu-Boc. A apărut o maşină cu trei jandarmi echipaţi ca de război. Unul s-a recomandat ca maior şi mi-a cerut să mă legitimez. I-am dat întâi permisul auto din SUA, apoi paşaportul românesc. Mi-au spus că trebuie să mergem la maşină, să le verifice. Am refuzat. Le-am spus că nu au mandate şi nu merg niciunde. Atunci m-au luat de mâini şi de picioare, m-au lovit cu bocancii şi m-au băgat în maşină. A m fost dus la Jandarmerie, unde am fost ţinut timp de o oră. Mi-au zis că m-au amendat, dar nu şi cu cât. Am fost la Urgenţă şi am documente care atestă că am tumefacţii. Mâine voi depune plângere penală”, a declarat Ion Olteanu.

Povestea de viață a lui Ion Olteanu cuprinde, printre altele, închisoare, tortură psihică și fizică şi coşmarul numit Securitate. Ion Olteanu a fost arestat în toamna anului 1983, fiind acuzat de anticomunism și considerat dușman al partidului. A fost eliberat după patru luni, în ianuarie 1984, deși primise un mandat de numai  30 de zile de detenție. Atât el, cât și soția sa, au fost urmăriți în permanență de Securitate. În anul 1986, Ion Olteanu a fugit din țară împreună cu familia și s-a stabilit în Florida(Statele Unite).

Nemulţumirea manifestată astăzi nu este prima de acest gen. Anul trecut, bărbatul s-a legat cu lanţuri la picioare şi a purtat pancarte pe care erau scrise mesaje împotriva actualei guvernări: „În greva foamei, împotriva injustiției și abuzurilor acestui regim dictatorial gen securisto-comunist” și „A guverna=a conduce, nu a înrobi poporul. Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor”.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite