Turnu Severin: Ambulanţe întârziate din lipsa indicatoarelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accesul ambulanţelor în satele mici este îngreunat din cauza lipsei indicatoarelor
Accesul ambulanţelor în satele mici este îngreunat din cauza lipsei indicatoarelor

Ambulanţierii întâmpină probleme în cătunele mici din nordul şi estul judeţului, în care trăiesc foarte puţini oameni.

Deşi nu au fost înregistrate mai multe apeluri ca de obicei, salvările ajung mai greu la pacienţi din cauza drumurilor acoperite de zăpadă care reduc mult viteza de deplasare. În plus, lipsa indicatoarelor în unele localităţi face ca timpul alocat fiecărei intervenţii să se mărească. Şi pentru că se confruntă din ce în ce mai des cu astfel de probleme, ambulanţierii cer autorităţilor locale să semnalizeze cum trebuie intrările în localităţi.

„Am rugat primarii ca, în unele sate şi cătune, unde numărul locuitorilor este mai mic, să pună nişte tăbliţe sau indicatoare, pentru că am avut cazuri când ambulanţa trebuia să oprească la prima casă ca să întrebe în ce sat se află. Astfel de cazuri au fost în nordul judeţului, spre Izverna şi Ponoare, dar şi în partea de est,  în zona Prunişor sau Brezniţa Motru, unde sunt sate micuţe şi de multe ori, dacă indicatorul cade, nimeni nu-l mai pune la loc“, ne-a precizat Mihai Dosanu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi.

Din fericire, până acum nu a fost nevoie de ajutorul celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a-i ajuta pe ambulanţieri să iasă din nămeţi şi nici nu au avut solicitări din zone izolate, cu drumuri impracticabile.

Maşini echipate, dar şoferi puţini

SJA Mehedinţi are în dotare, pentru sezonul rece, 35 de autospeciale. Dintre acestea, 10 sunt repartizate celor cinci substaţii din judeţ, iar 25 în staţia centrală din Severin. „Ne-am aprovizionat cu antigel, baterii, anvelope de iarnă, lopeţi şi lanţuri şi suntem bine organizaţi“, ne-a spus Crişan Dumitraşcu, directorul tehnic al SJA Mehedinţi.

Şi pentru ca totul să funcţioneze aşa cum trebuie, activitatea ambulanţierilor este controlată, zilnic, de manager. „În fiecare seară, la ora 23.00, şi la ora 4.00 dimineaţa, eu, personal, mă ocup, iau legătura cu toate substaţiile din judeţ pentru a vedea care sunt problemele“, ne spune Mihai Dosanu. Din păcate, la SJA Mehedinţi, se lucrează cu un deficit de personal. Pe lângă asistenţi, ar mai fi nevoie de încă 10 şoferi. Cei existenţi lucrează chiar şi în timpul liber.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite