Turnu Severin: Ambulanţa se scutură de vechituri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SJA Mehedinţi va casa 33 de autosanitare
SJA Mehedinţi va casa 33 de autosanitare

Patru dintre autosanitarele propuse la casare au fost donate, alte 29 sunt scoase la licitaţie. Maşinile pentru care nu se vor găsi clienţi vor ajunge la centrele de colectare a fi erului vechi. Instituţia mai are nevoie de 14 ambulanţe noi pentru a putea face faţă solicitărilor.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi va casa 33 de autosanitare din parcul auto. Maşinile vizate sunt vechi, uzate şi inutile pentru instituţie. Două dintre ele au fost deja acordate cu titlu gratuit Spitalului Judeţean Severin, iar alte două Protoieriei.

„Aceste autosanitare sunt binevenite, ne vor fi de real ajutor. Le vom folosi pentru transportarea pacienţilor de la o secţie la alta. Unitatea noastră are întotdeauna nevoie de maşini. Să ne gândim doar că în Spitalul Judeţean avem 770 de paturi, iar restul până la 1.200 sunt în celelalte secţii. Spre exemplu, maşinile pe care le-am primit se vor dovedi utile când se va pune problema transportării gravidelor de la maternitate la spital pentru diferite investigaţii“, a precizat dr. Cristian Jianu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Severin.

Cer autosanitare noi de la Ministerul Sănătăţii

Conducerea SJA a hotărât ca, pentru restul autosanitarelor, să fie organizată o licitaţie publică, sperând să le poată vinde la preţuri modice.

Dacă acest plan eşuează, vehiculele vor ajunge la centrele de colectare a fierului vechi. Reprezentanţii SJA au solicitat, săptămâna trecută, avizul pentru casarea maşinilor aflate în parcarea instituţiei.

O echipă de experţi de la Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi a inspectat deja autosanitarele, dându-şi acordul pentru această acţiune.

Cu toate că Serviciul Judeţean de Ambulanţă scoate din uz cele 33 de maşini, instituţia nu stă deloc bine în ceea ce priveşte parcul
auto.

În prezent, medicii de aici dispun de 21 de vehicule care corespund din punct de vedere tehnic, faţă de 35, câte ar fi necesare pentru ca instituţia să-şi poată desfăşura activitatea în condiţii optime.

În acest sens, SJA Mehedinţi a solicitat Ministerului Sănătăţii suplimentarea parcului auto cu 14 autosanitare noi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite