Turnu Severin: Alina Dumitru, Cetăţean de Onoare al Severinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campioanei olimpice la judo i-a fost înmânat titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului. foto: cătălin căruntu
Campioanei olimpice la judo i-a fost înmânat titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului. foto: cătălin căruntu

Actorul Claudiu Bleonţ a înmânat 82 de trofee, într-o gală spectaculoasă care a durat aproape şase ore.

Organizată de Primăria Turnu Severin, prima ediţie a Galei Premiilor de Excelenţă Severin i-a răsplătit pe cei care au dus, prin cariera lor, numele oraşului la nivel naţional şi internaţional. Oameni de cultură, valori ale sportului, ale artei, oameni care au realizat lucruri importante şi care s-au născut sau au trecut prin judeţul Mehedinţi. Toţi au primit un premiu de excelenţă pentru întreaga activitate. Spectaculoasa gală a început în jurul orei 18 şi a durat până aproape de miezul nopţii.
Sala Palatului Theodor Costescu a fost arhiplină, iar cel care a prezentat evenimentul a fost actorul Teatrului Naţional Bucureşti, Claudiu Bleonţ. Printre numele mari care au urcat pe scenă s-au aflat Virgil Ogăşanu, Geo Saizescu, Ştefan Popa Popa’s, Angelica Stoican, Constantin Severin, Domnica Trop, Ileana Roman şi mulţi alţii.
Campioana olimpică la judo, Alina Dumitru, a fost desemnată Cetăţean de Onoare al oraşului Drobeta Turnu Severin. Vădit emoţionată, cu lacrimi în ochi, Alina a mulţumit celor care au ajutat-o în carieră. „Mă bucur că m-am întors acasă şi mulţumesc celor care m-au ajutat să ajung sus. Mulţumesc organizatorilor pentru acest titlu de cetăţean de onoare“, a spus Alina Dumitru.
Printre cei care au fost onoraţi aseară cu un premiu s-au aflat şi profesori, medici sau studenţi ai unor universităţi celebre ale lumii.

„Adevărul de Seară“ a fost premiat

La secţiunea mass-media şi televiziuni, ziarul „Adevărul de Seară“ a primit premiul de excelenţă, la mai puţin de un an de la apariţia în municipiu. „Mulţumim organizatorilor şi celor care ne citesc. Mă bucur că lumea acceptă faptul că existăm“, a spus Cristina Popescu, jurnalistul care a ridicat premiul pentru „Adevărul de Seară“.
În afara celor 82 de premii de excelenţă acordate, organizatorii au adus pe scenă, pentru mini-recitaluri, cunoscuţii interpreţi de folclor Angelica Stoican, Petrică Mâţu Stoian, Niculina Stoican sau Domnica Trop. Trupa de balet a Teatrului Liric din Craiova a oferit momente de salsa, tango, passo doble sau dans ţigănesc. În cadrul spectacolului au fost acordate 15 premii post-mortem.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite