Turnu Severin: Acord româno-sârb de cooperare în ceea ce priveşte dezvoltarea investiţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu, s-a întâlnit astăzi cu omologul său din Bor- Serbia, pentru a parafa un acord de cooperare între cele două comunităţi.

Acordul semnat are în vedere, în special, dezvoltarea- la nivel local- a colaborării industriale şi comerciale, inclusiv a investiţiilor, precum şi cooperarea directă între agenţii economici. Se va acorda o atenţie deosebită colaborării între întreprinderile şi firmele mici şi mijlocii din cele două regiuni.

“Sârbii tot timpul au fost prietenii şi vecinii noştri cei mai buni. Am avut această iniţiativă de semnare a unui acord de colaborare cu prefectura regiunii Bor, pentru a relua schimburile comerciale şi pentru a intensifica, în perioada următoare, cooperarea pentru realizarea de proiecte comune care să atragă fonduri pentru dezvoltarea celor două zone, a judeţului Mehedinţi, respectiv a regiunii Bor din Serbia.

Intenţionăm să avem întâlniri periodice la care să participe reprezentanţi ai administraţiei publice locale, ai mediului de afaceri, ai organizaţiilor nonguvernamentale şi ai instituţiilor de învăţământ şi cercetare din cele două ţări vecine, pentru a identifica posibilităţile de colaborare şi sprijin reciproc”
, a declarat prefectul Ion Mîţu.



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite