Turnu Severin: A fost găsit poluatorul de pe Dunăre, dar nu poate fi sancţionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ancheta în cazul poluării produsă, vineri, pe Dunăre, între Cazanele Mici şi Cazanele Mari s-a încheiat. Vinovăţia aparţine, potrivit autorităţilor, unui împingător croat, aflat în tranzit. Din păcate, nu poate fi tras la răspundere de către specialiştii Apelor Române, întrucât nu există bază legală. 

 O pată de produs petrolier, ce se întindea pe o distanţă de 6 km, a fost văzută, vineri după-amiază, în zona localităţilor Dubova şi Eşelniţa. Incidentul a fost semnalat de către poliţiştii de frontieră care au observat irizaţii de produs petrolier la malul fluviului şi pete proeminente în larg.

Sesizaţi, reprezentanţii „Apelor Române” din Mehedinţi au prelevat probe de apă şi au luat măsuri de înlăturare a efectelor poluării, împrăştiind substanţe biodegradabile în zonă.

Încă de-atunci, autorităţile au identificat şi un potenţial poluator: un împingător sub pavilion croat, care a tranzitat zona. Nava a fost oprită în ecluza de la Porţile de Fier I şi supusă unui control, iar verdictul a fost clar. 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite