Turnu Severin: A ajuns ars la spital din cauza unei țigări aprinse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un locatar a speriat vecinii provocând un incendiu ce se putea extinde la tot blocul

Direcția de Asistență Socială Severin va demara o anchetă în acest caz. Vecinii spun că omul stă mai mult beat și nu e prima dată când apartamentul săi ia foc.  

Locatarii unui bloc din buricul Severinului stau cu frica în sân că locuințele lor ar putea lua foc din cauza unui vecin care trăiește ca un boschetar. În plus, apartamentul  său de pe bulevardul Carol I nr. 33  este un adevărat focar de infecție. Obiecte de mobilier învechite, resturi de lumânări, haine murdare, mâncare stricată și coji de pâine împrăștiate peste tot. Practic, omul trăiește mai rău ca într-o cocină de porci. Nu are servici, locuiește singur și nimeni nu se mai interesează de soarta sa. Vecinii povestesc că Viorel Curuțu, de 48 de ani,  este de profesie inginer, însă din cauza faptului că a căzut în patima alcoolului a pierdut locul de muncă și de atunci strânge fier vechi pentru a aduna un bănuț. Joi, la prânz, locatarii blocului au tras o sperietură de moarte după ce au văzut în fața blocului două autospeciale și SMURD-ul. Un fum gros și înecăcios ieșea din apartamentului bărbatului. Mort de beat adormise cu țigarea aprinsă, iar dormeza luase foc. Când au intervenit pompierii, focul îi arsese mâinile și picioarele. Criminalistul Mirel Fota de la IPJ Mehedinți a declarat că „nu există niciun dubiu cu privire la cauza incendiului, arsurile fiind provocate prin autoincendiere”. A fost transportat la Spitalul din Drobeta Turnu Severin, unde  a fost internat la secția ATI.

Anchetă socială la locuința sa

Sesizat de ADS Severin, șeful Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Drobeta Turnu Severin, Dorina Apetrei, spune că va demara o anchetă socială în acest caz: „Ca să facem curățenie în apartament noi nu putem fiindcă nu avem un departament special, poate serviciul de gospodărire să intervină, dar este destul de delicat având în vedere că este vorba de o locuință privată. O să facem însă o anchetă socială pentru a stabili de ce forme de protecție ar putea beneficia”

„O să facem însă o anchetă socială pentru a stabili de ce forme de protecție ar putea beneficia”
DORINA APETREI

șef serviciu social


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite