Turnu Severin: ASTĂZI/ O navă de croazieră, cu 162 de pasageri la bord, a eşuat pe Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un vas de croazieră, aflat sub pavilion elveţian, a eşuat, în această dimineaţă, pe Dunăre, în dreptul localităţii mehedineţene Batoţi, dar în apele teritoriale sârbeşti. La bordul pasagerului se află 126 de turişti, dar şi 36 de membrii ai echipajului. 

Nava de croazieră naviga în amonte, spre Drobeta Turnu Severin, când la un moment dat, din cauze încă necunoscute, a eşuat la kilometrul fluvial 910, într-un banc de nisip. Mai bine de trei ore,  împingătorul Bondar 95, aflat în zonă, dar şi un altul aflat sub pavilion ucrainean au încercat să dezeşueze vasul de croazieră.

Un împingător ucrainean a încercat zadarnic să dezeşueze pasagerul


Din păcate, eforturile marinarilor români au fost zadarnice. În plus, pentru că nava a eşuat pe teritoriul sârbesc, în dreptul localităţii Cordobo, prefectul de Mehedinţi a cerut sprijinul omologului sârb (prefectului regiunii Bor) să intervină la Barajul de la Porţile de Fier în ceea ce priveşte creşterea cotelor Dunării.   

image


Potirvit autorităților române, situația e sub control, pasagerii aflați pe vas sunt în siguranță și nu au nevoie de îngrijiri sau de mâncare.

image
Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite