Turnu Severin: AJOFM Mehedinți îi execută pe șomerii datornici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Șomerii trebuie să scoată bani din buzunar
Șomerii trebuie să scoată bani din buzunar

Abandonarea cursurilor de formare profesională este principala cauză pentru care șomerii trebuie să scoată bani din buzunar. Instituția are de recuperat de la oameni aproape 41.000 de lei.

Un număr de 170 de persoane fizice aflate în evidența AJOFM Mehedinți se află în situația de a fi somați și chiar excecutați silit de către reprezentanții instituției. Potrivit bilanțului contabil, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Mehedinţi are de recuperat de la şomeri suma de 40.800 lei.

Banii reprezintă pierderi importante pentru instituție și provin din indemnizațiile de șomaj încasate ilegal. O altă cauză care a contribuit la creșterea sumei este reprezentată de cursurile de formare profesională. În acest sens, mai mulți șomeri s-au înscris la cursuri și le-au abandonat la jumătate.

În alte cazuri, oamenii au dus cursurile de formare profesională până la capăt, au obținut certificatele de atestare, iar la final, au refuzat angajarea. Toate aceste cheltuieli au fost suportate de către AJOFM Mehedinți și pentru că finalitatea lor nu a fost cea scontată, șomerii sunt cei care trebuie să achite pierderile.

Somații și executării silite
Pentru că suma pierderilor este una importantă, AJOFM Mehedinți va declanșa un proces de lungă durată, care presupune aduceri la cunoștință, somații și executări silite și în urma căruia vor fi recuperați banii.

„Pentru recuperarea debitelor vom uza de toate procedurile legale. Sunt debite care se urmăresc și se recuperează în urma somaţiilor şi executării silite. Nu este un fenomen ieșit din comun, se întâmplă în fiecare an. Perioada în care vor fi recuperați banii depinde de la un caz la altul”, ne-a spus Marina Vârban, director economic adjunct în cadrul instituției.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite