VIDEO Turnu Severin: 54.000 ţigarete, găsite de poliţişti într-un depozit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 24 ani, din Drobeta Turnu Severin, a fost reţinut, aseară, pentru 24 de ore, după ce poliţiştii au descoperit că avea un depozit de 48.000 de ţigarete marcate necorespunzător.

Poliţiştii au oprit, aseară, în trafic, maşina în care se aflau un bărbat de 30 de ani din Pojejena, Caraş-Severin şi o tânără de 32 de ani din Tr. Severin. Informaţiile că transportă ţigări de contrabandă s-au confirmat la percheziţia autoturismului.

“Grupul de lucru constituit la nivelul IPJ Mehedinţi, pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor de comerţ ilicit cu produse din tutun, în colaborare cu polițiștii de la Investigaţii Criminale şi cu Direcţia Judeţeană de Accize şi Operaţiuni Vamale (DJAOV) Mehedinţi, beneficiind de sprijinul de specialitate al ofiţerilor Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, a depistat aseară, în jurul orei 20.30, pe raza municipiului, pe D. Marius (30 ani), din comuna Pojejena- Caraș-Severin şi D. Silvia (32 ani), din Drobeta Tr. Severin, în timp ce transportau cu un autoturism, cantitatea de 6000 țigarete (300 pachete) marcate necorespunzător”, se arată într-un comunicat emis de IPJ Mehedinţi.


Continuând cercetările, polițiștii au identificat și depozitul de unde proveneau aceste produse din tutun, depozit amplasat pe raza municipiului Drobeta Tr. Severin și în care a fost găsită cantitatea de 48.140 țigarete, de diferite mărci, marcate necorespunzător.

Prin activităţi specifice, oamenii legii au stabilit faptul că întreaga cantitate de bunuri aparținea lui M.C. (24 ani), din municipiu.
  
Ţigările au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor şi predate D.J.A.O.V. Mehedinţi, iar faţă de M.C., s-a dispus reţinerea pe baza de ordonanță, în arestul IPJ Mehedinţi, pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Judecătoriei Drobeta Tr. Severin, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă și deţinere în afara antrepozitului fiscal de mărfuri accizabile marcate necorespunzător.

Captură de ţigări
Captură de ţigări

Aproape 30.000 de pachete de ţigări confiscate
De la intrarea în vigoare a OUG 54/2010 (23.06.2010), privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale și până în prezent, grupul de lucru constituit la nivelul IPJ Mehedinţi pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor de comerţ ilicit cu produse din tutun a ridicat, în vederea confiscării, nu mai puţin de 28.389 pachete de țigări, nemarcate corespunzător (567.780 țigarete), în valoare de 224.273 lei.

Oamenii legii au întocmit, de asemenea, dosare penale pentru 37 persoane, trei dintre ele fiind reținute pentru 24 de ore și au fost efectuate 15 percheziții domiciliare.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite