Turnu Severin: 500 de agenţi economici, aşteptaţi la o întâlnire cu prefectul Ion Mîţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul Ion Mîţu, se va întâlni, astăzi, la ora 12,00, cu oameniid e afaceri din Mehedinţi. La întâlnirea, ce va avea loc în sala de spectacole a Palatului Cultural “Theodor Costescu” din Severin şi care au fost invitaţi 500 de agenţi economici, vor fi perzentate măsurile adoptate de Guvern pentru stimularea mediului de afaceri şi crearea de noi locuri de muncă.

"Doresc să aduc la cunoştinţa angajatorilor toate măsurile pe care Guvernul le are în vedere pentru a revigora economia. În momentul de faţă, judeţul Mehedinţi înregistrează cea mai mare rată a şomajului şi aceste măsuri cred că pot stimula crearea de noi locuri de muncă”, a declarat prefectul Ion Mîţu, înainte de a se întâlni cu agenţii economici din judeţ.

În cadrul întâlnirii de astăzi, oamenii de afaceri vor fi informaţi despre măsurile adoptate de Guvern pentru sprijinirea celor care angajează şomeri şi crearea de noi locuri de muncă. “Am invitat 500 de firme, pentru că vreau ca măsurile să fie foarte bine cunoscute de oamenii de afaceri şi văd care sunt greutăţile cu care şi ei se confruntă”, a mai spus Mîţu.

Recent a apărut, în Monitorul Oficial, o Ordonanţă de Urgenţă care vizează sprijinirea firmelor care angajează şomeri. Firmele care vor angaja persoane care nu au un loc de muncă, aflate în evidenţa agenţiilor de şomaj de peste trei luni de zile vor beneficia timp de şase luni de scutirea plăţii contribuţiilor de asigurări sociale.

Un alt program, cu o finanţare de 50 de milioane de euro, se adresează firmelor care angajează persoane care au depăşit vârsta de 40 ani, persoane cu probleme sau persoane aflate în şomaj de peste 6 luni. Prin acest program, firmele pot beneficia de scutiri suplimentare la plata obligaţiilor către bugetul de stat.

La întâlnire vor fi prezentate şi noutăţile cuprinse în noul proiect de lege al contabilităţii şi, de asemenea, oamenii de afaceri vor primi consultanţă din partea reprezentanţilor Direcţiei Generale a Finanţelor şi Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite