Turnu Severin: 40 de stupi şi 20 hectare de vegetaţie, mistuite de flăcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii au fost solicitaţi, în ultimele 72 de ore, să intervină pentru stingerea a 7 incendii. Două dintre acestea au izbucnit la gospodării particulare, unul la o stupină, iar alte patru la vegetaţie uscată şi mărăciniş.

Pompierii au fost solicitaţi, ieri după-amiază, să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o stupină în comuna Cujmir. La sosirea gărzii de intervenţie, incendiul se manifesta la cca. 40 de stupi, cu pericol de propagare la restul stupinei. Incendiul a fost stins în limitele găsite. Au ars 43 de stupi şi s-au degradat alţi 20, iar cauza a constituit-o jocul copiilor cu focul.

De asemenea, în Orşova, Şimian, Brezniţa de Ocol şi Izvorul Bârzii au ars, în ultimele trei zile, circa 20 hectare de vegetaţie uscată şi măriciniş, iar cauzele au fost focul deschis pentru igienizare şi lăsat nesupravegheat, dar şi ţigara aprinsă şi aruncată la întâmplare.

“În cazul în care se încep lucrările de igienizare şi curăţare a terenurilor agricole, se impune respectarea următoarelor reguli: condiţii meteorologice fără vânt, parcelarea miriştii în suprafeţe de maxim 10 ha, prin fâşii arate, izolarea zonei de ardere faţă de căi de comunicaţie, construcţii, culturi agricole vecine, instalaţii, fond forestier, prin executarea de fâşii arate, desfăşurarea arderii numai pe timp de zi, asigurarea până la finalizarea arderii a personalului de supraveghere şi stingere a eventualelor incendii, precum şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi”, precizează cpt. Cătălin Cioroianu, din cadrul ISU “Drobeta”. 

Nerespectarea acestor reguli constituie sancţiuni şi se sancţionează, potrivit legii, cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.500 lei.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite