Turnu Severin: 30 de persoane au fost afectate de caniculă în Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul acestei luni, 30 de mehedinţeni au primit asistenţă medicală din partea Serviciului SMURD al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Drobeta», afectaţi fiind de caniculă.

Canicula din primele zile ale lunii august a dat motive de îngrijorare multor persoane care au făcut imprudenţa să se expună razelor periculoase ale soarelui. 

Servciul SMURD (Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare) al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Drobeta» a fost solicitat intens pentru a interveni în sprijinul celor răpuşi de temperaturile extrem de ridicate.

Astfel că, 30 de persoane au fost transportate la spital cu ajutorul paramedicilor SMURD, după ce li s-au acordat îngrijiri medicale.
 
Mai grav e faptul că au fost persoane, şi nu puţine, care după ce au consumat băuturi alcoolice în exces, au avut nevoie de intervenţia paramedicilor SMURD.

Astfel, echipajele SMURD s-au deplasat în localitatea Salcia, dar şi în municipiul Dr. Tr. Severin, pentru a acorda îngrijiri medicale unor bărbaţi în vârstă de 48 şi respectiv 64 de ani, ambele persoane aflate într-o stare alterată de sănătate, pe fondul consumului de alcool, asociat cu căldura excesivă.

O altă intervenţie a fost în localitatea Corcova, unde un bărbat în vârstă de 30 ani, aflat în stare de ebrietate, a fost ridicat de pe marginea drumului de către echipajul SMURD şi transportat la spital.
 
Recomandările specialiştilor

Având în vedere faptul că în această perioadă se prognozează menţinerea de temperaturi ridicate, în scopul protejării populaţiei şi asigurării bunului mers al activităţilor economico-sociale, specialiştii ISU “Drobeta” recomandă respectarea anumitor măsuri:

*evitarea expunerii la soare şi folosirea de mijloace de protecţie (pălării, umbrele, ochelari de soare, îmbrăcăminte subţire din ţesături naturale în culori deschise);

*consumul de lichide de la 2 litri la 4 litri pe zi; evitarea excesului de cafea şi a consumului de băuturi alcoolice;

*evitarea deplasărilor pe caniculă în special în perioada zilei în care temperatura atinge valorile maxime, precum şi

*evitarea deplasărilor pe caniculă în special a persoanelor vârstnice, cu afecţiuni cardiace şi respiratorii.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite