Turnu Severin: 180.000 euro, preţul unui sens giratoriu în Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Severin, se construiesc două sensuri giratoriu în care se investesc 1.512.404 lei (cu TVA). Înfiinţarea lor în intersecţiile aglomerate e necesară, spun edilii, mai ales că totul se face la cererea localnicilor.

În maximum două luni, Severinul va avea două noi sensuri giratorii, acestea fiind amplasate în zone extrem de aglomerate: Splaiul Mihai Viteazu, în apropierea Spitalului Judeţean şi la intersecţia cu strada Walter Mărăcineanu.

Lucrările sunt în toi, iar pentru realizarea lor, municipalitatea a scos din “buzunar” nu mai puţin de 1.512.404 lei (360.000 euro). Investiţia este absolut necesară pentru fluidizarea traficului, susţin edilii, mai ales că totul se face la cererea localnicilor. “Ele se execută pentru că cetăţenii au făcut sesizări în acest sens. Primăria Severin consideră că investiţia era absolut necesară. Nu este vorba doar de executarea celor două sensuri.

Se execută lucrări specific şi pentru zona adiacentă, adică infrastructura stradală pentru cele două sensuri, infrastructura adiacentă pentru aleile pietonale, trotuarele din jur. Ca amenajare înseamnă doar iluminat şi bineînţeles că trebuie restabilită şi reţeaua de apă-canal şi cabluri şi tot ce mai există în perimetrul respectiv”, ne-a declarat Gabriela Pogaci, purtătorul de cuvânt al Primăriei Turnu Severin.
  
Părerile severinenilor sunt împărţite
Întrebaţi dacă nu sunt cam mulţi bani, reprezentaţii primăriei spun că au ales cea mai mică ofertă la licitaţie. Şi cum de 20 de ani nu s-a construit nimic… “Aş fi vrut ca oamenii să întrebe de ce nu s-a construit nimic în Severin, timp de 20 de ani. Suma este rezultată în urma licitaţiei. Atât am obţinut, atâta se plăteşte. Termenul de execuţie al lucărilor este de şase luni”, a adăugat reprezentantul Primăriei.

Părerile severinenilor sunt împărţite: unii spun că erau necesare cele două sensuri, alţii că se cheltuie prea mulţi bani. “Aveam nevoie de sensuri în zonele astea, pentru că nu sunt semafoare şi se circulă intens. Dar să dai atâţia bani pe ele?! Ce au făcut, frate?! Au adus betonul cu elicopterul?!”, ne-a spus un şofer aflat în trafic.

Consilierii din opoziţie au luat şi ei foc când au auzit de suma investită. „Nu mi se pare corect şi nu înţeleg pentru ce dăm 12 miliarde pentru două sensuri giratorii. Cred că în mijlocul sensului, sigur va apărea şi un bloc cu patru etaje, altfel nu pot să-mi explic de ce o sumă aşa de mare. Este o perioadă de criză şi eu cred că trebuie să avem mare grijă de banul public”, ne-a spus Marius Screciu, consilier local.

Valoarea fiecărui sens giratoriu

Valoarea contractului pentru sensul giratoriu situat la intersecţia străzilor Splai Mihai Viteazu cu Walter Mărăcineanu se ridică la 850.859,15 lei (TVA inclus), iar cea pentru sensul amplasat în zona Spitalului Judeţean ajunge la 661.445,26 lei (TVA inclus). Investiţia pentru cele două sensuri se cifrează la 1.512.404 lei (TVA inclus), valoarea rezultând în urma licitaţiei lucrărilor.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite