Turnu Severin: 12 ATV-uri au intrat în dotarea poliţiei de frontieră Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autovehiculele sunt achiziţionate  prin   Facilitatea Schengen şi sunt destinate executării misiunilor în teren accidentat şi locuri greu accesibile din zona de competenţă

Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi a primit, astăzi,  pentru folosirea în serviciul de supraveghere şi control a frontierei de stat 12 ATV-uri marca CENTOR DL 702, care vor creşte eficienţa misiunilor poliţiştilor de frontieră mehedinţeni.

ATV-urile sunt dotate cu un motor de 694,6 cm cubi ce îi conferă fiabilitate şi putere sporită. Motorul în patru timpi montat pe un cadru de oţel este răcit cu lichid şi poate opera perioade îndelungate cu viteză redusă.

Autovehicululul tot teren are o greutate de 450 kilograme, tracţiune 4X4, panou de comandă, indicatori, faruri şi schimbător de viteză  asemănătoare autoturismelor, pornire electrică şi demaror, frâne pe disc faţă şi spate.

ATV-uri la frontiera

În plus, are un aspect comun, neidentificabil în teren acoperit având o lungime  de 2200 mm, lăţime de 1230 mm, înălţime 1230 mm, ampatament 1305 mm, gardă la sol de 295 mm şi poate transporta o încărcătură de 250 de kilograme.

De asemenea vehiculul poate opera atât on road şi off road, poate urca pante cu înclinaţia de până la 50 de grade, traversa ape  cu adâncimi de 520mm şi atinge o viteză de 100 km pe oră. 

Nu în ultimul rând, ATV- urile sunt dotate cu mijloace tehnice specifice muncii operative, respectiv: dispozitive de avertizare acustice si optice şi sisteme de comunicaţii mobile.                                  


Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite