Turnu Severin: 10.000 pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate de poliţiştii de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri din Caraş-Severin au fost prinşi, ieri, în trafic, cu peste 10.000 de pachete cu ţigări netimbrate sau cu timbru de Serbia. S-au ales cu dosar penal, iar autoturismele şi ţigările, în valoare de aproximativ 20.000 euro, au fost indisponibilizate în vederea confiscării.   

Poliţiştii de frontieră severineni, în cooperare cu lucrătorii Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Mehedinţi, au confiscat peste 10.000 de pachete cu ţigări netimbrate, care erau transportate cu autoturismele personale de către doi tineri din Oraviţa- judeţul Caraş Severin.

În urma unor acţiuni informativ-operative şi de monitorizare, ce s-au derulat pe parcursul a două zile, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi tineri urmau să efectueze un transport ilegal de ţigări pe ruta Băile Herculane - Turnu Severin - Filiaşi - Craiova.

Pentru prinderea în flagrant a acestora, oamenii legii au organizat, ieri, mai multe acţiuni informativ-operative pe raza localităţilor Orşova şi Turnu Severin.

După o supraveghere poliţenească de aproximativ 30 de minute, poliţiştii de frontieră au observat că cele două autoturisme suspecte au intrat în Gura Văii şi s-au deplasat către Turnu Severin.

S-a trecut la urmărirea acestora de către un echipaj al poliţiştilor de frontieră din cadrul compatimentul de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere, concomitent cu organizarea unui filtru la intrarea în Turnu Severin.

La intrarea în Severin, unul din şoferii maşinilor suspecte au încercat să forţeze filtrul organizat,  însă a fost reţinut şi imobilizat în scurt timp de luptătorii Grupei de Sprijin Operativ.

Efectuând controlul autoturismelor BMW şi Opel, conduse de P. P. (26 ani) şi C. M. (28 ani), ambii din Oraviţa, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au depistat nu mai puţin de 10.061 pachete cu ţigări netimbrate sau cu timbre de Serbia.

image

Cei doi au declarat că au cumpărat ţigările din vestul ţării cu 9000 euro, în scopul de a le comercializa în judeţul Dolj. Din comercializarea ilegală a ţigărilor, aceştia urmau să obţină un „beneficiu”  în valoare de 3.000 euro.
       
Riscă închisoarea
Tinerii s-au ales cu dosare penale, iar autoturismele şi ţigările, în valoare de aproximativ 20.000 euro au fost indisponibilizate în vederea confiscării.

„Împotriva lui P.P şi C. M. s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de colectare, deţinere, producere, transport, depozitare, predare, desfacere şi vânzarea bunurilor, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate savârşirii acesteia, deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de ţigarete şi constituirea unui grup infracţional organizat”, a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 10.061 euro, dar şi cele două autoturisme au fost indisponibilizate în vederea confiscării. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi cărăşeni riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între unu şi patru ani.

De la începutul anului 2010, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au confiscat peste 492.000 pachete cu ţigări netimbrate.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite