Turnu Severin:Romeo Titorencu, operatorul tv pasionat de filatelie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romeo Titorencu a lăsat viața de soldat pentru a se muta în Turnu Severin. Aici își construiește o carieră în televiziune și își urmează pasiunile de colecționar.

Romeo a avut la viaţa lui mai multe job-uri. A fost pedagog la Seminarul Teologic Tulcea, apoi a urmat stagiul militar obligatoriu un an de zile.

Pentru că-i place foarte mult ordinea, disciplina şi regulile a decis să se angajeze în cadrul armatei la Batalionul de Infanterie Marină Babadag, judeţul Tulcea unde a lucrat patru ani de zile, fiind soldat angajat pe bază de contract. “Mi-a placut armata în sine, ordinea, disciplina, totul se baza pe reguli, regulamente”, ne spune Romeo.

După patru ani de zile, Romeo a decis să renunţe la armată, asta după ce a cunoscut-o pe soţia lui, pentru care s-a şi mutat în Turnu Severin. În prezent Romeo lucrează ca şi operator imagine, departamentul ştiri, la o televiziune locală.

Îşi iubeşte meseria pe care o practică cu devotament şi seriozitate. Creativitatea, comunicarea cât şi intrarea în contact, zilnic, cu diverse persoane sunt principalele caracteristici ale operatorului de imagine.

Totul a început dintr-o joacă
Pasionat de istorie, de achiziţionarea obiectelor vechi şi nu în ultimul rând de filatelie, Romeo deţine  aparate foto, ceasuri, fotografi, bacnote, o maşină de scris foarte vechi şi peste cincizeci de clasare cu timbre.

image

Nu mulţi ştiu, că Romeo este unul din puţini filatelişti din Turnu Severin. Totul a început dintr-o simplă joacă, pe cand avea doar şase ani. Mai întâi a început să strângă timbrele de pe plicurile cu scrisori ca mai apoi să devină posesorul unei impresionante colecţii filatelice.

” Mi-au plăcut timbrele de foarte mic, cand le-am descoperit îmi plăcea să le dezlipesc de pe scrisori şi să le colecţionez ca mai apoi când am crescut am început să mă interesez de ele, ce reprezentau acele timbre, la ce se foloseau, de ce foloseau” mărturiseşte Romeo.

Pentru pasiunea sa, tânărul filatelist,  depune eforturi foarte mari, îndeosebi financiare. “Ca să-ţi achiziţionezi un lucru foarte vechi trebuie sa dispui de bani. Depun eforturi financiare destul de mari pentru că timbrele se găsesc din ce în ce mai greu, iar tirajul acestora pe an ce trece a început să scadă. Cu cât un timbru devine mai bătrân, este tot mai scump”, ne zice filatelistul.

image


În prezent lucrează la un albulm filatelic, mai precis o carte cu pagini individuale în care va aşeza timbre de colecţie, în dreptul cărora va completata cu informaţii despre fiecare marcă poştală.

Acest album va conţine pe lângă multe alte serii şi “Alexandru Ioan Cuza necirculate”, “Mama Răniţilor”, “Carol I cu favoriţii”, “Carol I cu barbă”. Pe viitor Romeo îşi doreşte să-şi poată dobândi întreaga colecţie de timbre.

Întrebări și răspunsuri

Cum te vezi peste zece ani?
Peste zece ani mă văd la fel de fericit şi  împlinit alături de familia mea. Pe plan filatelic sper să am o colecţie dublă de timbre.
 
Aveţi vreun regret în viaţă?
Nu am regrete în viaţă. Sunt foarte mândru de tot ceea ce am realizat până în prezent. Am o familie frumoasă, o soţie şi o fetiţă pe care le ador.

Ce-i place?
Îmi place să comunic cu oamenii din jurul meu. Consider că nu ne putem integra în societate fără comunicare şi socializare.

Ce nu-i place?
Detestă minciuna şi duplicitatea oamenilor din ziua de azi, dar şi faptul că unii oamenii uită de solidaritate, cinste şi compasiune pentru semeni. Nu suportă oameni invidioşi şi avari. Urăşte lucrurile care i se impun, sau dorinţa unor persoane de a face ceva forţat..


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite