Turnu Severin: Se pregătește filmarea primei piese de teatru roman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Se pregătește filmarea primei piese de teatru roman
Turnu Severin: Se pregătește filmarea primei piese de teatru roman

Pentru sfârşitul lunii septembrie şi începutul lunii octombrie se anunţă evenimente deosebite pentru severineni, în centrul atenţiei fiind Muzeul Regiunilor Porţile de Fier. 

Scena Palatului Cultural „Theodor Costescu”, din Severin, a devenit de câteva zile locul de întâlnire al tinerilor artişti ce doresc pe viitor să ajungă actori de frunte ai acestor meleaguri. Aceştia repetă în jur de 4 – 5 ore pe zi, o piesă de teatru ce va urma a fi prezentată şi pe micile ecrane. Este vorba de piesa piesa de teatru roman, „Ulcica”, scrisă de Plaut. Elevii actori, au participat pe timpul vacanţei de vară la cursurile şcolii de vară „Să redescoperim viaţa romană de la Drobeta”, proiect finanţat de Admibnistraţia Fondului Cultural Naţional. 

Şi chiar dacă piesa de teatru va fi prezentată severinenilor pe data 29 septembrie, pe scena Palatului Cultural, aceasta va face obiectul unei filmări, eveniment ce se va desfăşura într-un cadru natural antic. „Această piesă va face obiectul unei filmări ce va avea loc în ruinele Castrului Roman, piesa urmînd a fi difuzată şi pe micile ecrane. Spectacolul va avea loc însă la Palatul Cultural „Theodor Costescu”, marţi 29 septembrie, iar întrarea va fi liberă”, a declarat directorul muzeului, Sorina Matacă.

Evenimente de toamnă

Începutul lunii octombrie va debuta în forţă pentru toată suflarea muzeului. Sorina Matacă susţine că, în întâmpinarea datei de 1 octombrie, Ziua Mondială a Habitatelor, dar şi a datei de 4 octombrie, Ziua Mondială a Animalelor, Muzeul Regiunilor Porţile de Fier, organizează o amplă expoziţie ce va fi deschisă pe tot parcursul lunii octombrie.

„În cadrul secţiei Ştiinţele Naturii, se va organiza o expoziţie denumită „ Biodiversitatea ariei naturale protejate Gruia – Gârla Mare.  Astfel de expoziţie este pentru prima dată organizată de instituţia noastră”, a mai declarat Sorina Matacă. Totodată, în cadrul sărbătorii „Toamna Severineană”,  de se va desfăşura pe data de 3 octombrie, în Pădurea Crihala, muzeul va fi prezent cu o expoziţie cu vânzare de artă populară, o fotoexpoziţie „Ecosinteze şi Etnosinteze transfrontaliere”, dar şi o expoziţie cu vânzare de ceramică de Noapteşa, a meşterului Gheorghe Gârbovan.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite