Turnu Severin: Un ninja vrea să devină poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Un ninja vrea să devină poliţist
Turnu Severin: Un ninja vrea să devină poliţist

După doar un an de antrenamente, Marian a câştigat bronzul la prima competiţie, iar acum atacă un loc pe podium la Cupa Internaţională de Sei Budokai.

Fiind un înrăit fan al lui Brucee Lee şi vizionând cam toate filmele în care acesta deţinea rolul principal, Marian Păunescu a visat de mic copil să devină un cunoscut poliţist. În acest sens, chiar se gândeşte ca la terminarea liceului, peste doi ani, să susţină examenul de admitere la o academie de poliţie. Pentru a avea reale şanse de reuşită, Mihai se pregăteşte însă în artele marţiale.

„De mic copil mi-am dorit să devin poliţist, iar la 14 ani m-am înscris în clubul Kokyo Dojo din Severin. Am văzut un afiş pe un stâlp şi m-am hotărât pe loc. Mama nu prea a dorit să urmez aceste antrenamente de teamă să nu mă accidentez. Însă cu timpul am convins-o că cest tip de sport mă ajută să-mi dezvolt fizicul şi psihicul şi este important pentru visul meu”, susţine Marian Mihai Păunescu.

A câştigat bronzul  după doar un an de antrenamente


 „Primele antrenamente au fost foarte grele. Abia mai reuşeam să mă ridic din pat. Aveam febră musculară, mă durea tot corpul. Însă tocmai aceste durere m-au făcut să merg mai departe. Am învăţat repede elementele de bază din artele marţiale, iar rezultatele nu au întârziat să apară. După doar un an de zile am reuşit să câştig bronzul la Campionatul naţional de Sei Budokai de la Bucureşti”, susţine Marian Păunescu.

Tânărul luptător pare îndrăgostit de acest tip de sport, în special datorită faptului că învaţă tehnici de luptă şi de apărare din care nu lipsesc armele precum bastonul, cuţitul, sabia şi steluţele, arme folosite de luptătorii ninja. Zilele trecute, Marian s-a întors de la Budeasa, unde a participat la un stagiu de pregătire alături de alţi 64 de sportivi din toată ţara. „Peste două zile voi pleca la Bucureşti unde voi participa la Cupa Internaţională de Sei Budokai, de unde sper să mă întorc cu o medalie”, mai declară Marian.

Aşteaptă intrarea în circuitul K1

Fiind unul dintre sportivii de bază ai artelor marţiale din Severin, Marian speră ca peste doi ani să urce pe scenă în luptele MMA (Arte Marţiale Mixte). Asta concomitent cu urmarea cursurilor unei academii de poliţie. „La terminarea liceului voi încerca să intru la o academie de poliţie, dar vreau şi să urc pe scenă în luptele de K1. Deocamdată mă mulţumesc cu antrenamentele şi cu celelalte competiţii din acest gen de sport, urmând ca pe viitor să îmi văd visul împlinit”, mai susţine Marian.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite