Turnu Severin: Un brand comunist, renăscut în anul crizei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai cunoscute brand-uri  pe plan local, cofetăria „Crinul”, îşi redeschide uşile după aproape două decenii de dispariţie. Cei care obişnuiau să mănânce prăjituri aici, înainte de 1990, sunt încântaţi de reapariţia cofetăriei.

Apărută în anii ’70, cofetăria Crinul s-a făcut repede remarcată printre severineni. Într-o perioadă cu foarte puţine locuri de distracţie şi timp liber, oamenii au găsit un refugiu în noua locaţie. Bunici îşi aduceau nepoţii la o prăjitură, tinerii îşi dădeau întâlnire la o îngheţată şi toată lumea ieşea în week-end pentru celebrele savarine însiropate de la Crinul. Cofetăria s-a transformat în tradiţie, iar numele ei a intrat în limbajul curent al tuturor. Amplasată în centrul oraşului, exact lângă fântâna cinetică, locaţia oferea o privelişte de vis. De altfel, locul a rămas în memoria oamenilor chiar şi după dispariţia cofetăriei. Expresii gen „ne vedem în faţă la Crinu” au rămas de notorietate, chiar dacă, odată cu trecerea timpului, locul cofetăriei a fost luat de bănci sau birouri.

Amintiri
Oamenii îşi aduc aminte cu plăcere de cofetărie şi sunt entuziasmaţi de reapariţia ei în oraş. „Crinul este cofetăria copilăriei mele. Mergeam cu părinţii în fiecare duminică să mâncăm îngheţată. Mi-aduc aminte că aşteptam toată săptămâna acel moment. Acolo am mâncat primul profiterol, pe vremea când nici nu ştiam ce-i aia”, ne spune, emoţionată, Elena Damaschin, vânzătoare şi fostă clientă fidelă. Trecerea timpului a făcut ca, în locul cofetăriei, să apară diferite sedii ale unor companii, iar etajul, altă dată plin de mese încărcate cu bunătăţi, să ajungă în paragină.

Noul  „Crinul”
După aproape 20 de ani de uitare, cofetăria îşi redeschide uşile, exact în acelaşi loc în care a funcţionat şi în trecut. Cu un design schimbat şi cu o gamă de produse lărgită, Crinul este din nou prezentă în viaţa oraşului. „Am dorit să păstrăm tradiţia şi să reînviem acest loc. Era păcat să fie dat uitării. Am variat oferta, în sensul că oamenii pot găsi aici, în afară de celebrele prăjituri şi pizza, cafea sau îngheţată”, ne-a spus Gabi Orleanu, administratorul cofetăriei. Deschiderea va avea loc mâine, iar pe 15 august va avea loc o ceremonie oficială, la care vor participa şi autorităţile locale şi care va marca reînvierea cofetăriei Crinul.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite