Turnu Severin: Un băiețel de două luni are nevoie de noi pentru a trăi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Un băiețel de două luni are nevoie de noi pentru a trăi
Turnu Severin: Un băiețel de două luni are nevoie de noi pentru a trăi

Doi tineri părinți severineni caută cu disperare un ajutor financiar pentru a-i acorda fiului lor de numai două luni de zile, unica șansă de a supraviețui, respectiv o operație în Germania.


Băiețelul, pe numele lui Ionică Mihai Gabriel, s-a născut la data de 21 iulie 2009, la maternitatea Spitalului Cantacuzino din București, diagnosticat fiind chiar înainte de  a se naște cu o malformație congenitală. La venirea pe lume, s-au adeverit și rezultatelor ecografice realizate de mamă în timpul sarcinii, adică băiețelul are lipsă un segment destul de lung din esofag. Drept urmare, la doar trei ore după venirea pe lume, Gabriel a fost operat de urgență și i s-a introdus un furtun, un capăt a ajuns în stomac, iar celălat a fost scos prin gât pentru a putea fi alimentat.

Eforturi supraomenești

Tatăl băiețelului, Sebastian Ionică, în vârstă de 35 de ani, este polițist comunitar încă de la înființarea acestei instituții, însă el provine de la fostul Corp al Gardienilor Publici. De la nașterea copilului și până în prezent, acesta a rămas în București în vederea găsirii sprijinului financiar necesar operațiilor ce se impun, astfel încât băiețelul lui să trăiască. Din păcate însă, comisia care supraveghează cazul băiețelului nu vrea în ruptul capului să îi ofere acestuia posibilitatea de a avea acces la Formularul 112, cu toate că respectivii medici sunt conștienți că în România, o operație de reconstituire a sofagului este imposibilă. Drept urmare, tatăl a apelat la o clinică din Germania. Răspunsul a fost prompt. Se poate efectua o astfel de operație, însă costrurile sunt mari. Mai bine zis, sunt două posibilități.

Prima se referă la posibilitatea ca stomacul băiețelului să fie mutat cât mai aproape de gât astfel încât să nu se simtă lipsa bucății de sofag. Această intervenție costă între 30.000 și 50.000 de euro. A doua posibilitatea este ca esofagul să fie reconstituit în totalitate, costul operației fiind însă de 220.000 de euro. „La ora actuală, toţi cei 209 poliţişti comunitari au donat ceva bani, sumele nefiind mai mici de 30 de lei, însă colegului nostru îi trebuie cu mult mai mult. De aceea dlorim şi noi ca toţi oamenii de bine să se aplece asupra acestui caz şi să ofere băieţelului o şansă la viaţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare Severin, inspector principal, Luria Nicoleta Mărţuică. 

Buna tuturor,
Numele meu este Ionica Mihai Gabriel si m-am nascut in data de 21 iulie 2009 la maternitatea Spitalului Cantacuzino din Bucuresti.

Parintii mei, Sebastian si Simona sunt din Drobeta Turnu Severin si au venit in Bucuresti
pentru ca rezultatele ecografiilor realizate in ultimul trimestru de sarcina al mamei, corelate
cu nivelul crescut al lichidului amniotic din burtica au determinat medicii sa-mi puna diagnosticul de atrezie esofagiana (malformatie congenitala constand in lipsa unui segment din esofag).

Suspiciunile medicilor s-au adeverit la nasterea mea, motiv pentru care, la trei ore dupa ce am venit pe lume am fost operat de urgenta la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" de catre Dr.Topor Laura ( tel : 021 650 41 94; 021 659 37 97).Din pacate segmentul de esofag care-mi lipsea era destul de mare astfel ca, pentru a-mi putea salva viata, medicii mi-au facut o gastrostoma (o gaurica in stomac in care au introdus un furtun prin care sa pot primi hrana) si o esofagostoma (capatul superior al esofagului a fost scos intr-o parte a gatului pentru a putea sa elimin saliva ).

Venirea mea pe lume, desi mult asteptata si dorita a fost umbrita de suferinta prin care treceam cu totii, parintii mei simtindu-se neputinciosi si deznadajduiti. Am trecut cu bine peste perioada de terapie intensiva, m-am stabilizat si dupa 20 de zile de spitalizare am fost externat.

Intre timp parintii mei au cautat sa se informeze cu privire la tratamentul pe care l-as putea urma si, spre marea lor bucurie au aflat ca ma pot face bine pentru tot restul vietii cu ajutorul unei singure operatii de reconstructie a esofagului. O astfel de operatie se poate face si la noi dupa ce voi implini un an, insa, metoda folosita de medicii romani, si anume plastia cu colon (inlocuirea segmentului de esofag lipsa cu o bucata de colon) este cea mai putin recomandata in ceea ce priveste evolutia mea pe termen lung, printre neajunsurile sale enumerandu-se : halena fetida (miros fecaloid al respiratiei, din cauza segmentului de colon,
dilatarea segmentului de colon cu tulburari de tranzit si staza alimentara esofagiana,
riscul de cancer esofagian pana la varsta de 20 de ani (din cauza refluxului esofagian de continut acid gastric asupra mucoasei segmentului colonic ce prefera in mod natural mediul bazic).

In clinicile din strainatate, copilasii care s-au nascut cu aceeasi afectiune ca a mea se opereaza mult mai devreme, chiar la nastere, prin metode mai performante ce le asigura posibilitatea de a duce o viata normala .  Parintii mei au scris deja la trei clinici si asteapta
raspunsul acestora cu privire la tratamentul pe care l-as putea urma si costul aproximativ al acestuia.

Pentru ca vreau sa ma fac bine pentru totdeauna, mi-as dori tare mult sa pot merge la o clinica din strainatate insa parintii mei, cu toate eforturile lor nu vor reusi sa stranga suma de bani necesara (in jur de 25.000 euro dupa cum ne-au spus alti parinti romani care si-au operat copii in Germania).

De aceea v-am scris, sa va spun tristetea mea si sa va rog sa ma ajutati sa adun macar o parte din banii necesari pentru a putea sa ma fac bine. Va rog sa nu va ganditi nici o clipa ca nu aveti ce oferi unui sufletel ce va cere ajutorul !
Traim intr-o lume in care multi copii sufera, din pacate unii de afectiuni incurabile.
Un gand bun, un mesaj de incurajare sau o suma modesta de bani pot face minuni
atunci cand oamenii daruiesc din tot sufletul.

In cazul in care doriti sa faceti o donatie pentru mine, aveti mai jos conturile deschise
pe numele tatalui meu Ionica Sebastian, CNP:1731219250566

Cont in LEI:
Banca: BRD
Cod IBAN: RO31BRDE260SV02764452600

Banca: ING Bank
Cod IBAN: RO18INGB0000999900444556


Cont in EURO:
Banca: Raiffeisen Bank
Cod IBAN: RO25RZBR0000060011914065

Cont in DOLARI:
Banca: Raiffeisen Bank
Cod IBAN: RO57RZBR0000060011914071

Putem fi contactati la urmatoarele numere
de telefon:
0721 972 860 - Simona Ionica
0729 420 668 - Sebastian Ionica

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite