Turnu Severin: Trei milioane de euro, profit în an de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două hoteluri din Herculane au redus preţurile la nivelul anului 2006 şi au câştigat cel mai mare profit de după `89. Pragul acestora a fost călcat, în acest an, de peste 60.000 de turişti. 

În plină recesiune economică, există şi locuri de care criza pare să nu se fi atins. Două hoteluri din Băile Herculane vor încheia anul 2009 cu un profit de 3 milioane de euro. Este cel mai mare profit înregistrat după revoluţie, spun administratorii, care îşi freacă acum mâinile de bucurie. “Turiştii vin la Herculane pentru că staţiunea noastră este renumită şi în străinătate pentru băile cu apă sulfuroasă. Majoritatea vin să facă aceste băi, dar, pe lângă băi, ei fac şi un tratament complex: kinetoterapie, fizioterapie şi multi vin ca să se şi relaxeze. Sunt persoane care vin la noi şi de zece ani de zile. Eu am pacienţi care vin de 15 ani, încearcă să vină chiar şi de două ori pe an. Nu se mai poate, dar măcar o dată pe an tot vin”, ne-a precizat dr. Otilia Oprişan. 

Grad de ocupare mare, chiar şi în lunile moarte
În acest an, peste 60.000 de turişti au călcat pragul celor două hoteluri. Chiar şi acum, în luna noiembrie, 95 la sută din cele 1.300 de locuri de cazare sunt ocupate. ”Ne-am pregătit de anul trecut, observând ce se întâmplă în ţară şi am luat măsurile cele mai bune. Am avut rezultate economice foarte bune, am reuşit să creştem numarul de personal, iar anul acesta, în aşa zisul an de criză, închidem cu peste 3 milioane euro, profit. Avem un grad de ocupare foarte mare, lucrăm cu peste 80 de agenţii de turism din ţară, dar ne adresăm şi turiştilor care vin direct la recepţie sau care sunt în trecere”, ne-a declarat Radomir Stoicovici, managerul celor două hoteluri.

Turiştii se simt bine după o cură de “Herculane”
Practic, un astfel de profit în plină criză, e rezultatul unui concurs fericit de înprejurări. Dar e şi mâna celor care conduc afacerea. Turiştii vin la Herculane să-şi caute sănătatea, dar nu s-ar mai întoarce în acelaşi loc dacă n-ar fi mulţumiţi. “De şapte ani, venim numai la Herculane. Am lucrat la Daewoo, uitaţi, nu pot să închid mâinile deloc şi dacă vin aici, mai îmi dă drumul ceva, ceva la mâini. Mă simt mai bine după tratamentul de aici”, ne-a spus Rodica Dililică (62 ani), din Craiova.

Secretul succesului
Administratorii ne spun şi care-i secretul succesului. Ofertele făcute agenţiilor au fost la nivelul celor de acum trei ani. “Primul lucru pe care l-am făcut, conştienţi de faptul că va fi un an greu, cu venituri destul de mici faţă de anul trecut al multor oameni, am redus preţurile, am mers pe nişte preţuri adecvate care, consideram noi, că pot fi plătite, iar raportul calitate-servicii-preţ a fost foarte bun, dat fiind şi gradul de ocupare pe care l-am avut. Am reuşit, de asemenea, să facem foarte multe investiţii”, ne-a mai spus Radomir Stoicovici.

Şi cum sărbătorile bat la uşă, hotelierii au venit şi cu oferta de Revelion, care e cuprinsă între 550 şi 650 de lei pentru patru zile. Tot la nivelul anului 2006, susţin ei. Jumătate din locuri sunt deja ocupate.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite