Turnu Severin: Tatăl acuzat că şi-ar fi bătut cu bestialitate fiul vitreg nu e de găsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Protecţiei Copilului nu au reuşit să dea de urma bărbatului şi nici a celor trei copii ai săi .

Ovidiu Milici (25 de ani), din Slaşoma- Mehedinţi se află internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, cu multiple leziuni, susţinând că a fost bătut de tatăl său vitreg. Totodată, acesta se arată îngrijorat de soarta celor trei fraţi ai săi, rămaşi acasă în îngrijirea bărbatului.

Sesizaţi de reporterii Adevărului de Seară Craiova, reprezentanţii Protecţiei Copilului din Mehedinţi au mers, miercuri, la Slaşoma, pentru a vedea în ce stare sunt cei trei copii ai bărbatului acuzat de fiul vitreg că l-a bătut cu bestialitate. Nici Bobăiţă Gheorghe, şi nici cei copiii, nu au fost însă de găsit. Vecinii spun că l-au văzut pe bărbat de dimineaţă când şi-a dus copiii la şcoală, dar că nu l-au mai văzut dacă s-a şi întors. „Îi spală, îi duce la şcoală în fiecare dimineaţă. Acum, nu ştiu unde e plecat. Veniră copiii de la şcoală şi acum plecară de aici”, le-a spus autorităţilor Jean Scafe, vecinul bărbatului căutat. 

Sătenii îl apără pe bărbatul acuzat
În sat, oamenii au aflat despre Ovidiu că a ajuns în spitalul craiovean, dar nu au deloc cuvinte de laudă la adresa lui. Câţiva reprezentanţi ai Primăriei Pădina care cunosc bine această familie, dar şi vecinii spun că disputa dintre tânăr şi tatăl lui vitreg a fost iscată de primul, care a încercat să-l agreseze pe Bobăiţă Gheorghe cu un par. Mai mult, oamenii spun că motivul certurilor dintre cei doi sunt cei trei minori pe care tânărul ar fi încercat să-i înveţe să comită fapte antisociale. „Fratele cel mare al copiilor s-a bătut cu el. Nu s-a întâmplat aici, s-a întâmplat la o altă casă. Că ei au vreo patru case şi el ducându-se pe acolo, pe la ei, să se împece cu nevastă-sa, că sunt în divorţ, nu ştiu exact, fiul ei al mare s-a pus cu un par pe el. Acuma, ce-or mai fi făcut, eu nu mai ştiu... Păi ăla (n.r., se referă la băiatul cel mare) întotdeauna îi spărgea capul ăstuia. El îşi iubeşte copiii şi încercând să-i apere... Ăsta al mare îi învaţă la diferite lucruri rele pe copii. Îi învaţă şi la furat. Am auzit că au furat găini la oameni... Ăsta (n.r., se referă la tată) nu vrea să lase copiii pe mâna lor acolo, ca să-i înveţe prostii... Cam aşa ceva am înţeles eu..”, mai spune vecinul bărbatului acuzat.

Nicio plângere la poliţie
Cu privire la scandalul dintre cei doi, poliţiştii din comună nu au înregistrată nicio plângere, ei declarând, totodată, că în familie nu au existat niciodată certuri care să ajungă la ei. „N-am avut până acum nicio plângere în ceea ce priveşte membrii familiei şi niciunul dintre ei nu au avut vreodată probleme cu poliţia”, susţine agentul Claudiu Popescu de la Poliţia Pădina.

Asistentul social nu-şi face probleme
Asistentul social al Primăriei Pădina s-a deplasat, miercuri, împreună cu reprezentaţii Protecţiei Copilului Mehedinţi, la faţa locului, pentru a vedea cum trăiesc cei trei copii minori împreună cu tatăl lor. Din păcate, nici copiii şi nici bărbatul nu au fost de găsit. Cu toate acestea, nici autorităţile şi nici sătenii nu s-au arătat îngrijoraţi de „dispariţia” celor patru membrii ai familiei. Asta şi datorită faptului că bărbatul este cunoscut în sat ca fiind un om paşnic şi muncitor. „Este o familie liniştită...Îi avem în evidenţe la Legea 416 şi pe mamă şi pe tată. În ceea ce priveşte copiii, nu am avut nicio anchetă socială. Sunt oameni liniştiţi. Nu să-şi bată copiii. Nici mama, nici tatăl”, spune Vica Răveanu, asistentul social al Primăriei Pădina Mare.
Reprezentanţii Protecţiei Copilului din Mehedinţi susţin că, din verificările efectuate la faţa locului, în urma declaraţiilor vecinilor, poliţiei şi primăriei, în această familie nu poate fi vorba despre un abuz.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite