Turnu Severin: Știri la minut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Știri la minut
Turnu Severin: Știri la minut

Poliţiştii mehedințeni au fost sesizaţi telefonic cu privire la faptul că pe fluviul Dunărea, în zona localităţii Şviniţa, judeţul Mehedinţi, se află un cadavru.

Pescar înecat în Dunăre

Poliţiştii mehedințeni au fost sesizaţi telefonic cu privire la faptul că pe fluviul Dunărea, în zona localităţii Şviniţa,  se află un cadavru. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă a poliţiei, care a constatat că la km. fluvial 990, în dreptul localităţii Şviniţa, se afla cadavrul unei persoane de sex masculin, acesta fiind identificat în persoana lui B. ION, de 53 ani, din comuna Devesel, judeţul Mehedinţi. Din primele verificări s-a stabilit că bărbatul, în dimineaţa zilei de 2 septembrie, în jurul orei 04.00,  şi-a făcut apariţia în zonă, pentru a practica pescuitul sportiv. Pe fondul consumului de alcool a luat hotărârea să facă baie în apele fluviului, moment în care s-a înecat. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului judeţean Mehedinţi în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului.

Proiectil găsit pe calea aferată

Angajaţii unei societăţi comerciale din Craiova care efectuează lucrări în zona triajului Staţiei CF Drobeta Tr. Severin, în timp ce se efectuau săpături cu un excavator, pentru instalarea unor cabluri de semnalizare şi dirijare feroviară, au descoăperit un proiectil aflat la o adâncime de 50 centimetrii sub calea ferată. Echipa de pirotehnişti din cadrul I.S.U. Mehedinţi, a constatat că proiectilul descoperit provine din conflictele armate din cel de-al doilea război mondial şi este de artilerie,  calibru 80 mm., aceştia ridicându-l, în vederea depozitării şi distrugerii.

Suspect de virusul AH1N1

Un tânăr severinean în vârstă de 31 de ani, după o călătorie cu avionul pe ruta Spania – România, s-a simțit destul de rău, fapt pentru care a fost trimis de către medicii din Severin, la Spitalul de boli infecțioase din Craiova, în vederea recoltării probelor biologice, acesta fiind suspectat de infecţie cu virusul gripei porcine AH1N1. Probele au fost trimise la Institutul de boli infecțioase “Cantacuzino” din Bucureşti. În urma analizelor a fost confirmată prezenţa virusului gripei porcine. Urmare acestui fapt, în ziua de 02.09.2009 au fost recoltate probe biologice şi de la membrii familiei, respectiv fratele bolnavului şi părinţii   cu care intrase în contact. Interesant este faptul că, după cum declară purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, inspector de poliţie Nicolae Lohon, evenimentul nu a fost anunţat la I.P.J. Mehedinţi de către personalul medical sau de Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi, Poliţia municipiului Drobeta Turnu Severin sesizându-se din oficiu, în urmă cu două zile.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite