Turnu Severin/Programul „Mere în școli” a demarat: O firmă locală va furniza circa 2 milioane de mere în școlile generale, timp de 93 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii primesc un măr pe zi
Elevii primesc un măr pe zi

Potrivit contractului, se vor furniza mere ambalate corespunzător, cu o greutatate între 90 și 150 de grame. Unii elevi recunosc că își „donează” porția colegilor și dau fuga la fast food.

Furnizarea și distribuirea de mere pentru elevii din clasele I-VIII a fost obiectul licitației organizate de către Consiliul Județean(CJ) Mehedinți.

„Programul a demarat pe 1 noiembrie, iar contractul este semnat și se află în desfășurare”, ne-a spus Andi Nodiț, vicepreședintele CJ Mehedinți.

Licitația a fost câștigată de firma severineană Gemasoti SRL, care se va ocupa cu furnizarea merelor, până la data de 17 iunie 2011. Potrivit contractului, se vor furniza mere ambalate corespunzător, cu o greutatate între 90 și 150 de grame și încadrate în categoriile I sau II conform Standardului de comercializare pentru mere.

Unii elevi recunosc că își „donează” porția colegilor și dau fuga la fast food

Circa 22.000 de elevi primesc zilnic un măr, cantitatea totală de fructe ce va fi furnizată până la sfârșitul anului școlar 2010-2011 ajungând să depășească 2 milioane de unități.

În școli, copiii sunt mulțumiți de faptul că primesc fructe, însă unii elevi recunosc că își „donează” porția colegilor și dau fuga la fast food.

mere11

„Sunt foarte bune, dar nu pot să mânânc un măr în fiecare zi. Mânănc două-trei într-o săptămână și restul le dau colegilor. Mai mănânc câte un sandwich sau o porție de cartofi prăjiți”, ne spune Manuel Ciobanu, elev în clasa a VI-a.

„Eu mănânc două mere pe zi. Unul acasă și unul aici, la școală”, spune și Anamaria Lovin, o altă elevă.

Pentru a evita agitația provocată de distribuirea fructelor în clase, unele școli din Drobeta Turnu Severin au conceput planuri proprii de furnizare. La școala 7 de pildă, conducerea a hotărât ca distribuția să se facă de două ori pe săptămână.

mere22

„Pentru că interferează cu cornul și laptele, iar elevii nu le mâncau, foarte multe mere rămâneau pe bănci sau se pierdeau. Așa că am hotărât împreună cu distribuitorul ca furnizarea să fie făcută bisăptămânal”, ne-a spus petruța Lăpădat, director școala 7 din Severin.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite