Cum se răcoresc severinenii cu 50 de bani, în plină caniculă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a mai diminua efectele căldurii, tot mai mulți severineni apelează la o metodă la îndemâna oricui și deloc costisitoare.

Tradițională pentru zona Dunării, braga se bea, în această perioadă, în cantități uriașe. Canicula îi împinge pe severinenii care s-au încumetat să iasă din case, înspre tarabele amplasate în tot orașul, acolo unde se vinde băutura.

Prețul mic este un alt avantaj. Pentru un pahar de 250 de ml se plătesc 50 de bani, iar o sticlă de 2 litri ajunge la 4 lei.

Comercianții sunt mulțumiți de vânzările înregistrate în ultimele zile, însă spun că nu depind neapărat de caniculă.

„Braga este o băutură tradițională, avem clienții noștri fideli, care cumpără tot timpul, indiferent de vreme. Acum, cu căldura, acestor clienți li se adaugă trecătorii care se opresc din drum și cumpără câte un pahar, pentru a se răcori. De aici vin și creșterile noastre la vânzări”, ne spune Maricica Ioltac, producătoare de bragă.

„E excelentă. Merg în fiecare zi în piață, la cumpărături și după ce îmi termin treaba, beau un pahar de bragă. E ieftină, e bună și cel mai important, e rece. Ne mai ajută să trecem cu bine peste căldura asta”, spune și Viorel Antoni, client. 




Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite