Un bătrân din Turnu Severin a murit asfixiat într-un incendiu izbucnit în locuinţa sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intervenţie la minus 15 grade pentru pompieri, care au stins cu greu un incendiu izbucnit încasa unui bătran din Drobeta Turnu Severin. Bărbatul, de 75 de ani, încerca să scape de frigul de afară lângă o sobă. Rudele lui, aflate la etajul casei au fost cele care au alertat pompierii. A fost însă prea târziu pentru victimă, pompierii scoţându-l deja asfixiat. 


Pompierii severineni au fost solicitaţi să intervină, noaptea trecută, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la parterul unei case din centrul Severinului.

La locul evenimentului, s-au deplasat 18 subofiţeri cu trei autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă, precum şi o ambulanţă SMURD.

“La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta într-o cameră situată la parterul casei de locuit (P+1), cu degajare mare de fum şi gaze fierbinţi.

Căile de acces în încăpere erau blocate (uşa blocată cu resturi de mobilier, iar geamurile cu grilaje metalice).

Pentru a putea interveni, pompierii au pătruns în încăpere prin tăierea grilajelor metalice de la geamuri cu accesoriile de descarcerare. În acest timp, au fost evacuate de la etajul superior al casei trei persoane.

După lichidarea incendiului şi evacuarea resturilor din încăpere, a fost găsit, decedat, un bărbat în vârstă de 75 ani”,
a precizat Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU “Drobeta”. 

În incendiu, au ars mobilier, materiale textile, deşeuri de carton şi hârtie, într-o încăpere de circa 12 mp.

Potrivit ISU, “cauza probabilă a producerii incendiului a fost focul folosit în spaţii închise (lumânare)”.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite