Turnu Severin: De Ziua Muncii, adună gunoiul lăsat de petrecăreți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare an, la zilele severinului se strâng munți de gunoi. Sărbătoarea îi va ține ocupați timp de patru zile pe lucrătorii de la salubritate, care vor avea program prelungit.

Apropierea Zilelor Severinului înseamnă și altceva decât sărbătoare, distracție și evenimente de gală. În fiecare an, în urma miilor de petrecăreți în aer liber rămân maldăre de gunoi, în mare parte ambalaje, sticle sau resturi de mâncare.

Sărbătoarea este cunoscută pentru „deranjul” pe care îl produce pe străzile orașului și mai ales, în punctele cheie ale manifestărilor.

Zonele care vor atrage cei mai mulți oameni sunt pădurea Crihala și parcarea hypermarketului Carrefour, unde se vor desfășura concertele și târgurile culinare. La pădurea Crihala, anul trecut s-au consumat zeci de mii de mici și au curs tone de bere, iar dezmățul a însemnat și mult gunoi lăsat în urmă.

Aici intervin muncitorii de la salubritate. Firma care are în grijă de acest segment pregătește o armată de muncitori și utilaje pentru a face față situației.

image

Până luni, totul trebuie să revină la normal, iar străzile și locațiile petrecerilor trebuie să arate impecabil.

Program lung de 1 mai

„Până acum goleam coșurile stradale de două ori pe săptămână, însă în perioada zilelor Severinului, acest lucru se va face zilnic. Programul de lucru se va mări la 10 ore pe zi, în două schimburi, iar cele trei automăturători vor acționa în intervalul orar 6-22, zilnic. Programul și măsurile speciale se mențin până luni”, ne spune Mirel Damian, managerul firmei de salubritate din Drobeta Turnu Severin.

Cum sărbătoarea orașului se intersectează cu ziua de 1 mai, muncitorii care strâng gunoiul vor fi nevoiți să amâne ieșirile la iarbă verde.

Pe lângă suplimentarea personalului și programul prelungit, un echipaj de curățenie va asigura permanența în locurile unde se vor desfășura principalele manifestări, iar coșurile stradale vor fi golite, începând de azi, în fiecare zi.

Zilele orașului se vor încheia duminică, 1 mai, cu un impresionant foc de artificii.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite