Turnu Severin: Tragedie/ O tânără de 30 de ani a mers la plajă să se răcorească, dar s-a înecat în Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plaja „Drobeta”, inaugurată vara trecută, oferă o alternativă perfectă de relaxare în vreme de caniculă. În acest week-end, însă, o simplă baie în Dunăre s-a transformat în tragedie.


Femeia venise la plajă împreună cu soțul ei și cu câțiva prieteni. A intrat în apă pentru a scăpa de căldura infernală, însă curenții puternici și ghinionul au transformat scăldatul într-o adevărată tragedie.

Tânăra a fost trasă sub apă de curenți, iar cel care a scos-o la suprafață a fost chiar soțul său. O ambulanță a sosit imediat la față locului, iar medicii au resuscitat victima atât pe plajă, cât și mai târziu, la spital. Cu toate eforturile medicilor, femeia și-a pierdut viața.

„A fost resuscitată timp de 35 de minute, la un moment dat prezenta semne vitale, însă ulterior a reintrat în stop cardio-respirator și nu s-a mai putut face nimic”, ne-a spus Aurelia Veropaiess, director medical Serviciul Județean de Ambulanță(SJA) Mehedinți.

Inițial se crezuse că este vorba despre așa-numitul „înec alb”, când victima se expune la soare timp îndelungat și apoi intră în apă, expunându-se unui șoc ce poate genera stop cadrio-respirator. 

În urma autopsiei însă, specialiștii au pus un alt verdict: deces prin înec. Se pare că femeii i s-a făcut rău în momentul în care a intrat în Dunăre, iar curenții puternici au tras-o sub ape.

„În urma rezultatului autopsiei, s-a stabilit faptul că decesul a survenit în urma înecului. Victima a asimilat o cantitate prea mare de apă și mâl”, ne-a mai spus dr. Aurelia Veropaiess.



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite