Turnu Severin: Sute de oameni se înghesuie pentru adeverința de asigurat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa de Asigurări de Sănătate este luată cu asalt de contribuabili din tot Mehedințiul. Personalul a fost suplimentat, pentru a face față cererilor.

Aproximativ 700 de contribuabili vin în fiecare zi la sediul instituției, pentru a intra în posesia adeverințelor de asigurat, fără de care nu se pot prezenta la medicul de familie  și nu pot beneficia de facilitățile aferente.

Pentru că muncesc la foc continuu și nu țin pasul cu solicitările, cei de la CJAS Mehedinți au suplimentat personalul.

„Zilnic se prezintă circa 500 de persoane, dar sunt multe zile în care numărul acestora trece de 800. Este foarte greu să eliberezi 800 de adeverințe pe zi, așa că am fost nevoiți să suplimentăm personalul. Patru funcționari publici care lucrau în alte compartimente au învățat procedura de eliberare și lucrează pe acest segment. Volumul de muncă este imens și de aceea rugăm persoanele asigurate să vină doar atunci când au nevoie și știu că vor trebui să meargă la consultație”, ne-a spus Doina Borugă, director CJAS Mehedinți.



Pacienții cronici și urgențele nu au nevoie de adeverință
Conform legii, aceste adeverințe sunt singurele documente valabile pentru a dovedi calitatea de asigurat. În Mehedinți sunt 280.000 de persoane care au această calitate.

image

„Ținem foarte mult ca oamenii să știe că aceste adeverințe au un termen de valabilitate, că trebuie să le rețină pe cele în original și acolo unde au nevoie de prezentarea adeverinței, să dea o copie. Pacienții cronici sau urgențele medicale se vor rezolva fără a fi nevoie de această adeverință”, precizează Doina Borugă.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite