FOTO/Turnu Severin: Soluție pentru traficul aglomerat: primăria construiește 21 de parcări până în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu 12 milioane de lei, primăria țintește rezolvarea problemei traficului aglomerat și a locurilor de parcare. O parte din parcări vor fi gata până la sfârșitul acestui an, urmând ca întreg proiectul să se încheie în 2011.

Una din marile probleme cu care se confruntă Severinul este traficul extrem de aglomerat. În mare măsură, pentru acest fenomen, „vina” aparține lipsei locurilor de parcare, însă acest neajuns pare să fie corectat de un nou proiect al municipalității.

Primăria va cheltui 12 milioane de lei pentru consrtrucția și renovarea a 21 de parcări din oraș, ce vor fi gata până în 2011 și la care lucrează patru firme de construcții.

image

Lucrările au început de joi, în mai multe zone ale Severinului, iar pentru aproape jumătate din parcări, acestea vor fi finalizate în acest an. Construcțiile vor proiectate pe suport de bitum, datorită rezistenței acestui material la schimbările climatice.



Șoferii abia așteaptă
La orele de vârf, traficul pe arterele importante din Severin este unul infernal. Majoritatea șoferilor pun acest lucru pe seama lipsei locurilor de parcare, care îi determină să își staționeze mașinile pe marginea drumului, blocând accesul sau obturând vizibilitatea celorlalți șoferi.

image

Vestea că această problemă ar putea fi rezolvată în mai puțin de un an îi încântă pe conducătorii auto.

image

„Ar fi fantastic. Pentru traficul care e la noi, 21 de parcări înseamnă mult. Am pățit-o de multe ori cu cei care își lasă mașinile aiurea, însă nu e nici vina lor, pentru că nu au unde să o lase. Mi-aș dori să se termine cât mai repede aceste parcări, pentru că astfel vom scăpa de foarte multe mașini care îngustează străzile și din cauza cărora mergem bară la bară”, ne-a spus Octavian Lupulescu, un severinean care „bate” străzile Severinului de 26 de ani.

Valoarea proiectului, de 12 milioane de lei, va fi acoperită cu fonduri de la buget, coroborate cu un credit contractat de primărie.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite