Turnu-Severin: Severinenii au poposit, azi, pe ,,Drumul cărții”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubitorii de beletristică și cultură au fost invitați în această dimineață, la Casa Tineretului, începând cu ora zece, să participe la mai multe lansări de carte.

Dan Șalapa, sciitor și publicist mehedințean, a fost moderatorul acestui eveniment cultural. El a subliniat că de la o ediție la alta, simpozionul ,,Drumul cărții”devine tot mai pregnant la nivel național.

Evenimentul a avut ca parteneri Asociaţia Scriitorilor Danubieni, Fundaţia pentru Tineret Mehedinţi, Societatea cultural-artistică ,,Dunaris” Mehedinţi, și nu în ultimul rând Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți.

În cadrul simpozionului au fost lansate pe piață nouă volume de poezie și proză: Invincibila armada, de Daniel-Mihai Chiribeş, Iubiri din alte zări, de Ion Sabin Cerna, Conflict armat fără sfârșit , Frământări postbelice,  ambele scrise de Gheorghe Lăzăroniu, Fum, de Ştefan Doru Dăncuş (ediţie bilingvă română-franceză), Bărbatul la 40 de ani, de Ştefan Doru Dăncuş , Literatura luciferică, de Radu Cernătescu, Folclor coregrafic din Mehedinți, de Mihai Munteanu, precum și volumul de parodii, pamflete și comedii al lui Dan Şalapa, intitulat Nervi de guvernare.

Pentru ca publicul să se destindă elevii clasei a treia, de la Școala numărul nouă, din Drobeta-Turnu-Severin, sub îndrumarea Eleonorei Amzoi, au oferit momente artistice constând în sceneta ,,Trenulețul cu povești ” și un joc țigănesc.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite