Turnu Severin: Șantierul Naval „Severnav” împrumută 9,4 milioane de euro de la bănci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Compania severineană va construi două nave pentru olandezi
Compania severineană va construi două nave pentru olandezi

Banii sunt destinați construcției a două nave maritime de transport. Cei 800 de angajați ai companiei vor avea de lucru pentru tot anul 2011.

Compania va executa două nave maritime de transport mărfuri generale pentru un client din Olanda. Împrumutul are o valoare de 9,4 milioane de euro și se va desfășura pe o perioadă de 2 ani.

„Acest împrumut înseamnă ridicarea gradului de acoperire a producției. Cu aceste două nave și cu contractele pe care le mai avem pentru 2011, toți cei 800 de angajați ai comapaniei vor avea de lucru. Începând cu anul viitor, începem să intrăm în normal, iar dacă vom mai avea și alte comenzi, vom fi în măsură chiar să angajăm personal”, ne-a spus Cleonia Copaci, managerul general al Severnav.

Comenzi importante pentru compania severineană
Astfel, în afara navelor ce vor ajunge în Olanda, Severnav mai are un client din Germania, ceea ce înseamnă încă un contract, în valoare de 20 de milioane de euro.

În plus, compania are în derulare o comandă de patru nave mai mici, de tip fluvial, care vor contribui substanțial la activitatea din anul 2011. „Pentru salariați, acest împrumut este binevenit.

Sunt contracte noi, comenzi noi și asta nu poate să însemne decât evoluție. Construcțiile vor fi de durată, pentru că o navă se construiește în 8-10 luni, iar unele mai complexe, depășesc 1 an”, spune și Barbu Cârstena, liderul de sindicat al Severnav.

Garanții solide oferite de acționari
Potrivit Ziarul Financiar, acţionarii vor decide, în perioada următoare şi garantarea creditelor atrase de la bancă cu active din patrimoniu, respectiv mai multe hectare de teren deţinute de societate, situate în Drobeta Turnu-Severin, precum şi cu o scrisoare de garanţie în numele şi contul statului, care nu depăşeşte 80% din valoarea creditului.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite