Turnu Severin: Profesorii de la școala numărul 14 își evaluează elevii prin intermediul programelor informatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laboratorul de informatică al școlii a fost dotat cu 27 de calculatoare. Alte zece săli de curs sunt conectate la internet și au și videoproiectoare. Dintre cei 750 de elevi, aproximativ 350  sunt  implicați în predarea și evaluarea pe calculator.

Programul AeL a început să fie implementat în urmă cu doi ani și până în prezent s-a bucurat de un real succes. Pentru a avea acces la teste, elevii nu trebuie să contribuie cu bani, important este să aibă un cont de utilizator.

Având în vedere că tehnologia se perfecționează mereu, au fost create și site-uri pentru teste sau materiale interactive. Profesorul este cel care elaborează testele interactive și le postează pe site-ul de specialitate (cel mai cunoscut este wiki) iar elevii rezolvă testele accesând contul lor de utilizator.

Prin acest suport informatic, elevii care sunt perseverenți și își doresc să obțină un punctaj cât mai aproape de cel maxim, pot accesa contul de utilizator de mai multe ori, până ajunge la rezultatul dorit.

Performanță prin teste interactive

Spre deosebire de programul AeL (o rețea locală la care sunt conectate calculatoarele din școală), testele interactive dau posibilitatea elevilor să se perfecționeze la disciplina care le place, aceștia putând rezolva testele chiar și stând în fața calculatorului de acasă. ,, Profesorii pot vedea în permanență rezultatele elevilor, inclusiv de câte ori au accesat testul și scorul la fiecare accesare, pot vedea în cât timp au rezolvat testul”, ne-a spus Vladimira Palașcă, profesoară de matematică, cea care a pus la dispoziția elevilor săi din clasele a cincea, a șasea, a șaptea, numeroase teste de matematică.

,, Am stat sute de ore în fața calculatorului pentru  a concepe testele”, a adăugat aceasta. Atât testele, cât și programul AeL se de desfășoară atât la școală (la orele de matematică, fizică, română, chimie), cât și în afara orelor de curs.

,,Este o idee foarte bună pentru că rezolvăm testele pe calculator. Oricum eram obișnuiți cu calculatorul, dar la început nu ne venea să credem că vedem rezultatul pe loc” a spus Angela Popescu, elevă în clasa a șaptea.

,,Copiii pot interveni în procesul de predare a materiei, noțiunile abstracte sunt exemplificate, iar predarea devine mai convingatoare” a precizat Emilia Mihuțescu, directoarea acestei unități școlare. Emilia Mihuțescu a declarat că 30% dintre profesori dau teste folosind calculatorul, părinții elevilor declarându-se mulțumiți de această metodă interactivă.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite