Turnu Severin: Proba de evaluare a competențelor digitale a avut un grad mediu de dificultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Absolvenții de liceu au avut emoții
Absolvenții de liceu au avut emoții

Absolvenții claselor a douăsprezecea și a treisprezecea au avut de trecut cea de-a doua probă orală a bacalaureatului, aceea a competențelor digitale.

Proba de evaluare a competențelor digitale a debutat pe 10 iunie și se va desfășura până pe 16 iunie.

Testarea competențelor digitale se face în cele două laboratoare de  informatică de care dispune Colegiul Tehnic Decebal.

Începând cu ora 12,30 candidații au intrat în săli și timp de aproximativ două ore și jumătate s-au concentrat pentru a rezolva subiectele.
Astăzi, au trecut prin emoții două clase: a XIII-a D ( ruta progresivă) și a XII-a D. Candidații au fost asistați de doi profesori supraveghetori, de altă specialitate decât informatica, astfel că nu s-a putut copia.

 Pentru cei 197 de absolvenți ai unității de învățământ din Drobeta Turnu Severin, proba de evaluare a competențelor digitale a fost destul de dificilă.

Deși trăim în mileniul al treilea, când computerul este la îndemâna oricui, elevii au declarat că nu se așteptau ca subiectele să fie atât de grele.

,, Subiectele mi s-au părut cam grele. Ce-i drept, primul subiect a fost destul de accesbil, însă pentru celelalte trei gradul de dificultate a fost ridicat”, ne-a spus Valentina Trușcă, de la clasa a XIII-a D.

Un alt absolvent, Radu, ne-a spus că, deși a învățat, subiectele i-au cam dat bătăi de cap. ,, A fost greu, sper că le-am rezolvat așa cum trebuia”, a adăugat acesta.

Comisia va corecta  cele 44 de lucrări în această după-amiază, iar în cursul serii candidații vor afla și rezultatele.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite