FOTO/Turnu Severin: Primăria construiește piață publică de 20.000 de locuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zona de promenadă Crișan va deveni cel mai important centru de agrement și relaxare din Severin. Cu două milioane de euro, autoritățile locale vor transforma „centrul nou” într-o locație ultramodernă, cu amfiteatru, locuri de joacă și piste pentru bicicliști.

Proiectul inițiat de Primăria Drobeta Turnu Severin este unul din punctele importante din planul de dezvoltare a infrastructurii orașului, mai ales că va fi finalizat până la sfârșitul anului. Investiția se ridică la circa 2 milioane de euro și va fi suportată din bugetul local.

Lucrările au demarat deja, în cursul zilei de ieri și se vor încheia, potrivit termenului de finalizare, în noiembrie 2011.

image
image

Vizată în acest proiect de anvergură este strada Crișan, una din zonele importante ale orașului, supranumită de oameni „centrul nou”. Închisă traficului rutier, porțiunea de 650 de metri din strada Crișan va fi reinventată total, până la sfârșitul anului.

Este vorba despre zona dintre bulevardele Tudor Vladimirescu și Revoluției, al cărei carosabil va fi extins de la 7 metri lățime, la 12 metri. Acesta va fi în totalitate închis circulației rutiere, iar pe suprafața sa vor fi amenajate piste pentru biciclete și carturi. Muncitorii au început  lucrările de reconfigurare a spațiilor verzi și trotuarelor.



Piața publică de 20.000 de locuri
În zonă se vor construi o piață publică de 20.000 de locuri, un amfiteatru de 500 de locuri, spații de joacă, fântâni arteziene sau o rotondă comemorativă, dedicată tuturor personalităților din Mehedinți.

image

În plus, mobilierul stradal, tot ceea ce înseamnă stâlpi de iluminat, coșuri de gunoi sau alte elemente de decor va avea modele speciale și vor da un aer „de epocă” zonei.

„Piața publică și amfiteatrul vor fi foarte utile în organizarea evenimentelor culturale, sportive sau de altă natură. În plus, aici se va amplasa bradul de Crăciun, iar la sărbătorile de iarnă sau Zilele Severinului, vor fi amenajate căsuțe din lemn. Locul va fi completat de fântâni arteziene, unde oamenii se vor putea răcori pe timp de vară”, ne explică primarul Severinului, Constantin Gherghe. 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite