Turnu Severin: Pescarii dau la control chitanțe, în loc de permise de pescuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionații acestui sport așteaptă permisele de pescuit încă de la 1 ianuarie. Ca și anul trecut însă, acestea nu au ajuns la timp, iar în locul lor se folosesc chitanțele distribuite de către AJVPS.

Situația a apărut după ce Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură nu a emis permisele la 1 ianuarie, așa cum prevedea termenul. Probleme au fost și anul trecut, când pescarii au așteptat trei luni după documente.

În momentul de față, circa 8000 de pescari sportivi își desfășoară activitatea în județul Mehedinți. Cu toții așteaptă emiterea permiselor și speră să nu aștepte până în martie, la fel ca în 2010.

„Trebuiau să vină la data de 1 ianuarie, însă nu au fost emise până acum, de ANPA Mehedinți. Anul trecut a durat trei luni până să ne parvină, dar anul acesta sper să nu fie cazul, mai ales că din câte am înțeles, permisele vor ajunge la noi în circa două săptămâni”, ne-a spus Nicolae Popa, șeful Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi(AJVPS) Mehedinți.

Până la sosirea documentelor, pescarii arată organelor de control, în cazul unor verificări, chitanțe eliberate de AJVPS, pentru a substitui permisul original.

„Pentru mine pescuitul e o mare pasiune și o să fac asta indiferent de probleme. Singura neplăcere poate să apară în cazul unui control. Dacă oamenii înțeleg situația, e bine, dacă nu, e destul de neplăcut. Oricum, sperăm că situația se va remedia mai repede decât anul trecut”, ne-a spus Alin Vărgatu, un pescar în vârstă de 32 de ani.

În ceea ce privește zonele de frontieră, permisul de pescuit este indispensabil.

„Conform legii, cei care pescuiesc în zonele de frontieră au nevoie de permis de pescuit, vizat gratuit de Poliția de Frontieră. Depinde de fiecare polițist de frontieră cum apreciază fiecare situație în parte. Cei care nu au permis pot fi sancționați cu avertisment sau cu amendă de la 100 la 150 de lei”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră, Valeriu Pera.


Se micșorează taxa
Cu toate astea, sunt și vești bune pentru pasionați: taxa anuală a scăzut de la 80, la 50 de lei.

Datorită amplasării în vecinătatea Dunării, județul Mehedinți abundă în locuri vânate de pescari din toată țara. Cele mai cunoscute locații frecventate de cei aproximativ 8000 de pescari sunt Ostrovul Mare, Eșelnița, Crivina, Șvinița sau Dubova.

În plus, mai multe zone din Drobeta Turnu Severin, aflate pe faleza Dunării, sunt lăudate de pescari pentru cadrul natural pe care îl oferă.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite