Turnu Severin: Pensiunile din Clisura Dunării, ocupate 100%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiști din toate județele țării se relaxează în acest week-end, pe malul Dunării

Cei care vin în Clisură se pot bucura de peisajul ofertant al zonei, dar și de suprizele culinare pregătite în bucătăriile pensiunilor, având ca element principal peștele proaspăt. Pentru un prânz cu ciorbă, fel principal și desert, prețul este de 30 de lei de persoană.

Pensiunile din zonă se bucură de un număr mare turiști, veniți din toate colțurile țării pentru a admira peisajul.

„Suntem ocupați la întreaga capacitate în acest week-end, chiar acum a venit un grup din Mediaș, cu care vom face o plimbare cu barca pe Dunăre”, ne-a spus Doru Oniga, administratorul unei pensiuni din Eșelnița.

Cea mai importantă atracție pentru turiști este zona Cazanelor Dunării, adică locul unde fluviul străbate cea mai îngustă porțiunea a defileului. Cazanele se întind pe o lungime de 7,4 kilometri și sunt căutate pentru plimbările cu barca sau vaporașul.

Se pot admirea astfel Tabula Traiana, aflată pe malul sârbesc al fluviului, dar și vârful Ciucaru Mare, căutat și el de turiști pentru traseele montane spectaculoase.

Alte obiective turistice din zonă sunt Mănăstirea Mraconia și peștera Ponicova, ce se întinde pe o lungime de peste 1600 de metri, fiind cea mai mare din Defileul Dunării.

Accesul în peștera se poate face atât pe uscat, cât și din Dunăre, cu barca.

Cele mai tranzitate localități din Cliura Dunării sunt Eșelnița, aflată la o distanță de circa 36 de kilometri de Drobeta Turnu Severin și comuna Dubova, situată la 42 de kilometri de oraș.



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite