Turnu Severin: Pensionarii s-au împins la „coada sărăciei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vârstnicii au stat câteva ore la coadă, pentru a pune mâna pe pachete
Vârstnicii au stat câteva ore la coadă, pentru a pune mâna pe pachete

La sediul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor au fost aduse 200 de pachete pentru  bătrânii cu posibilități reduse.

Deși oamenii s-au înscris pe liste, în mod civilizat, iar reprezentanții instituției au întocmit tabele nominale pentru ca distribuirea să se facă în condiții decente, din rândul mulțimii nu a lipsit scandalul.

Oamenii s-au împins și au vociferat mereu, strigându-și nemulțumirile. „Lu aia din fața mea i-a dat de trei ori și mie, care am pensie de 3 milioane, nu-mi dă nimic. Nu e posibil așa ceva”, striga, din mulțime, o femeie. Haos au creat și persoanele de pe stradă, care s-au infiltrat în mulțime, cerând câte un pachet, iar reprezentanții instituției au fost puși în încurcătură.

ajutoare

„Am făcut tabel nominal cu toată lumea care s-a înscris, dar ulterior au venit și persoane care nu s-au înscris pe liste sau chiar oameni care nu sunt memebrii CARP. De aici au pornit toate nemulțumirile. În plus, au fost și pensionari care veneau să ia câte 3-4 pachete, ori pentru vecini, ori pentru rude. Nu putem să dăm la oricine de pe stradă, iar membrii noștri  să rămână fără pachet”, ne-a spus Vasile Donoată, membru în Consiliul de Administrație al CARP.

Un ajutor important
Au fost, însă, și pensionari mulțumiți.

„Sunt foarte mulțumită, nici nu mă așteptam să primesc un așa ajutor. Eu am trecut întâmplător pe aici, am avut cupoanele de pensie la mine și am luat. Când am văzut atâta lume, credeam că o să stau degeaba la coadă și nu o să mai apuc nimic. Ne descurcăm destul de greu de sărbători, așa că e un ajutor foarte important”, ne-a spus Maria Istodor, o pensionară în vârstă de 69 de ani.

Cozonaci și ulei pentru pensionarii săraci
Singurele condiții pentru ca vârstnicii să primească ajutorul din partea primarului Constantin Gherghe au fost ca aceștia să fie mebrii CARP și să aibă o pensie sub 450 de lei. 

În plasele cu alimente s-au aflat ulei, cozonaci, orez și mai multe feluri de  paste făinoase. Astăzi, alte 100 de pachete vor fi împărțite la sediul instituției.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite