Turnu Severin: FOTO/ Parcul Spitalului Județean, modernizat „low cost”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inițiatorul proiectului, Consiliul Județean Mehedinți, va primi gratuit din partea primăriei vegetația ce va fi plantată. În plus, bordurile folosite la modernizare vor fi cele înlăturate în cadrul reabilitării străzii Crișan sau altor proiecte de reabilitare desfășurate de municipalitate.

Consiliul Județean Mehedinți va iniția un proiect ce se vrea ieftin și eficient, menit să înfrumusețeze parcul din fața Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin.

În următoarea săptămână, președintele forului, Marius Bălu, se va întâlni cu proiectanții pentru a pune la punct  toate detaliile proiectului, iar un ajutor important va veni și de la Primăria orașului.

„Primăria ne va ajuta foarte mult și vreau să le mulțumesc pe această cale. Am primit asigurări că ni se vor pune la dispoziție borduri din locațiile reamenajate de Primărie, dar și vegetația necesară înfrumusețării parcului. De exemplu, bordurile scoase din reabilitarea Centrului Civic se vor folosi la curtea spitalului”, ne-a spus președintele Consiliului Județean, Marius Bălu.

image

În momentul de față, curtea spitalului este într-o stare jalnică. Vegetație crescută aiurea, gunoaie și chiar copaci căzuți la pământ, sunt doar câteva dintre imaginile ce formează peisajul unei curți destinate relaxării pacienților internați în unitatea medicală.

Bunurile rămase din diferite prioiecte ale municipalității vor fi folosite pentru amenajarea parcului



Curățenie în câteva luni
Deși nu se cunoaște încă suma ce va fi cheltuită pentru aducerea parcului într-o stare decentă, proiectul va fi unul „low cost”, mai ales că se vor folosi materiale oferite gratuit sau „la mâna a doua”, precum bordurile sau stâlpii de iluminat.

image

Astfel, finalizarea proiectului ar putea schimba fața parcului, fără o cheltuială prea mare.



„Până când nu am proiectul în față nu pot discuta despre costuri sau termenul de finalizare, dar peste o săptămână cred că voi avea datele necesare de la proiectanți. Oricum, ne dorim ca în trei sau patru luni, parcul să arate mult mai bine decât acum”, mai spune șeful de la CJ mehedinți, Marius Bălu.

1,1 milioane de lei pentru două secții ale spitalului
Proiectul vine să completeze modernizarea întregii unități spitalicești, ale cărei secții de Oncologie și Cardiologie vor fi reabilitate și dotate corespunzător.

image

âPentru acest obiectiv au fost alocate fonduri de circa 1,1 milioane de lei, bani proveniți atât din surse proprii, cât și din bugetul Ministerului Sănătății.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite