Turnu Severin: Olimpică la chimie, Ștefania Nedelcu vrea să ajungă un medic de renume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ștefania Nedelcu
Ștefania Nedelcu

E pasionată de biologie și chimie și îi place la nebunie să primească premii. Deși are doar 14 ani, are la activ câteva zeci de diplome de la  diverse concursuri și olimpiade.

Ștefania Nedelcu este elevă în clasa a VIII-a, are doar 14 ani, însă a reușit să strângă, până acum, zeci de premii la concursuri sau olimpiade locale și județene.

Este pasionată, în special, de bilogie și chimie, materii la care nu a ratat nicio competiție în anii gimnaziului.

„Pasiunea mea pentru biologie și chimie a venit de la sine. Un rol important în acest sens l-au avut și profesoarele de la clasă, Paula Dobroiu la biologie și Violeta Achimescu, la chimie. Îmi place cum predau, cum explică, dar și firea lor, ca persoane, datorită căreia m-am apropiat de aceste domenii. În plus, mi-am dat seama că înțeleg cu ușurință aceste materii, mult mai bine și mai în detaliu decât la celelalte”, ne explică Ștefania.

Eleva și-a valorificat pasiunea în concursuri și olimpiade, unde a a avut mereu rezultate apreciate.

„Am mers mereu la olimpiade, însă anul trecut, am reușit să mă calific până la faza județeană, atât la chimie, cât și la biologie. Sper ca pe viitor să îmi îmbunătățesc performanțele”, ne spune Ștefania Nedelcu.

Vrea să fie medic
Ștefaniei îi place la nebunie să primească premii și participă la competiții ori de câte ori are ocazia, chiar dacă nu sunt, întotdeuna, din domeniile ei preferate.

„Oricând apare o posibilitate de competiție, particip. Am luat parte la concursul Pro Școala, oragnizat de editura Ștef și la nenumărate concursuri de matematică, deși această materie nu se află printre preferințele mele. Am obținut locurile 1 și 2 la toate aceste concursuri”, mărturisește eleva.

Înclinațiile sale pentru biologie și chimie au împins-o spre o decizie importantă pentru viitorul său. Ștefania își dorește să devină medic și să își ajute semenii.

„În viitor vreau să merg la facultatea de medicină. Cred că se potrivește cel mai bine intereselor mele și în plus, e un sentiment extraordinar să știi că îi poți ajuta pe cei de lângă tine. Mi-aș dori să ajung un medic renumit, bun și de încredere. Este o meserie care m-a fascinat mereu prin noblețe, importanță și prestigiu”, ne spune Ștefania Nedelcu.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite