Turnu Severin: Oieritul, afacere profitabilă. Domnica Tănăsoiu are 3000 de ovine și produce brânză de aproape 40 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A pornit la drum cu 200 de oi, iar acum are 3000. Este cunoscută pe piața din Severin pentru brânza de calitate pe care o vinde. Domnica a urmat tradiția familiei și a construit o afacere profitabilă, împreună cu soțul ei.

Domnica Tănăsoiu face brânză de când se știe. A urmat tradiția familiei și și-a întemeiat propria familie pe aceleași principii.

„Suntem ciobani autentici, din tată în fiu. Eu produc brânză de la vârsta de 18 ani. În plus, m-am măritat cu un cioban de meserie, așa că lucrurile au mers bine de la început”, își începe ea povestea.

Femeia și-a început afacerea de familie aproape de la zero și a reușit să își construiască o fermă și chiar o casă, într-un sat din Mehedinți.

„Vreo 20 de ani am stat pe munte, cu animalele, înainte să vin aici, la Prunișor. E muncă multă cu brânza. Trebuie să ai grijă de animale, apoi să ai pricepere atunci când produci brânza. În plus, trebuie musai să-ți placă, altfel n-ai făcut nimic. Nu e ușor să stai de dimineața până seara pe câmp și pe lângă putini”, explică femeia.

Are fermă în Prunișor
A început cu circa 200 de oi, iar în momentul de față a ajuns la o cifră impresionantă.

„Am acum 3000 de oi, dar asta după timp îndelungat de muncă. Am pornit de la 200 de capete și am ajuns să le înmulțesc, ajutată și de vânzările la brânză. La început eu și soțul meu ne ocupam de toate. De la păscutul și creșterea animalelor, până la brânză și vânzare. Acum ne-am permis să angajăm trei ciobani, iar noi facem brânza și ne ocupăm doar de comerț”, explică Domnica. Cu banii câștigați din vânzări, ea și soțul său și-au construit o fermă și o casă în localitatea Prunișor.

Vânzările sunt în scădere
În ceea ce privește vânzarea, femeia recunoaște că nu mai este ca pe vremuri. „Față de anii trecuți e mult mai slabă vânzarea. Cu câțiva ani în urmă, în mai puțin de două ore vindeam o putină întreagă. Acum, aceeași cantitate o dau în două zile, deși stau la piață de dimineața până seara”, conchide ea.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite