Turnu Severin: Ofensivă împotriva etnobotanicelor. Centrul Antidrog strânge semnături din toată ţara pentru eliminarea “magazinelor de vise”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plus, în perioada următoare, cluburile, barurile şi unităţile de învăţământ vor fi controlate „la sânge” de poliţişti şi jandarmi.

Prefectura a convocat ieri, toate instituţiile implicate în combaterea şi prevenirea consumului de stupefiante pentru a pune la cale un Plan Unic de Siguranţă Locală, ca urmare a creşterii consumului de etnobotanice, în special în rândul tinerilor.

Poliţia, Poliţia de frontieră, Garda financiară, Jandarmeria sau Direcţia sanitar-veterinară vor desfăşura, în luna martie, acţiuni ample de prevenire şi combatere a consumului.

„Am emis un ordin pentru constituirea echipelor mixte, care să efectueze controale în toate unităţile de învăţământ, dar şi în locurile în care avem semnale că se consumă astfel de substanţe, precum baruri, discoteci sau cluburi”, a spus prefectul de Mehedinţi, Ion Mâţu.

„Ne dorim să protejăm elevii, pentru că ei sunt cei mai expuşi consumului. Vom derula şi programe de informare”, completează şi Vasile Erceanu, şeful Jandarmeriei Mehedinţi.

Campanie naţională, iniţiată în Drobeta Turnu Severin
Cele trei magazine care comercializau etnobotanice pe raza oraşului de la malul Dunării au fost închise de către autorităţi în doar 24 de ore, în ianuarie anul trecut. Deşi în momentul de faţă nu mai funcţionează niciun astfel de magazin în judeţ, consumul de substanţe psihotrope rămâne o practică frecventă în rândul tinerilor.

„Există mai multe metode prin care aceştia intră în posesia substanţelor, chiar dacă nu mai sunt magazinele. Le primesc fie prin mandat poştal, fie stabilesc detaliile prin intermediul internetului şi se întâlnesc ulterior, mai ales că astfel de magazine există, încă, în restul judeţelor”, spune şi Comisarul şef adjunct din cadrul IPJ, Alexandru Stoica.

Centrul de Consiliere Antidrog Mehedinţi a lansat şi o campanie naţională, „Copii cu vise curate”, prin care încearcă să strângă 250.000 de semnături din toată ţara pentru emiterea unei legi care să interzică funcţionarea „magazinelor de vise”.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite