Turnu Severin: Medicii de familie continuă negocierile cu Ministerul/ Cei mai mulți dintre ei nu eliberează rețete compensate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Carmen Tronea, președinte patronatul medicilor de familie din Mehedinți
Dr. Carmen Tronea, președinte patronatul medicilor de familie din Mehedinți

Situația se răsfrânge asupra pacienților, care nu pot beneficia de rețete compensate și gratuite sau de bilete de trimitere. Cu toate astea, 39 din cei 150 de medici de familie din Mehedinți au semnat un act adițional cu Casa și vor funcționa la parametri normali.

Protestul medicilor de familie continuă la nivel național, după ce părțile nu au ajuns la un acord în urma discuțiilor din aceste zile.

„Sunt anumite lucruri la care nu vom renunța în negocieri, cum ar fi informatizarea. Ea trebuie făcută  pe banii furnizorilor, dacă e program național să îl facă ei, pe banii lor, nu să ne încarce pe noi. Nu vom renunța nici la problema pacientului cronic, pe care suntem obligați să îl vedem doar o dată la 3 luni, pe când unii au nevoie de consult lunar. În ceea ce privește aceste acte adiționale, avocații noștri le consideră nule și le-au atacat în instanță”, spune Adrian Petcu, președintele Asociației Medicilor de Familie din Mehedinți.

Consultații da, rețete și trimiteri, nu

Cu toate astea, 39 de medici de familie din Severin, din totalul de 150, au semnat un act adițional cu Casa de Asigurări, prin intermediul căruia își vor putea desfășura activitatea la parametri normali.

Nesemnatarii vor acorda consultații pro bono, însă nu vor elibera bilete de trimitere sau rețete compensate și gratuite. 

„Ne-am săturat să fim umiliți, nici măcar atunci când protocoalele au fost semnate de toate părțile prezente la discuții, nu au fost respectate. Prin urmare, avem semnale pozitive, dar nu mai putem avea încredere până nu se va rezolva pe deplin situația”, ne-a spus dr.Carmen Tronea, președintele patronatului medicilor de familie din Mehedinți, care nu a semnat actul adițional.

Pacienții vor rezolvare rapidă

Pacienții sunt îngrijorați de conflictul dintre medici și Casa de Asigurări și speră ca situația să fie rezolvată cât mai curând.

„Îi înțeleg pe medici, că dacă le era bine nu apelau la acest protest, dar cred că trebuie să mai lase de la ei și medicii și cei din minister, pentru binele nostru, al pacienților. Eu mă mai descurc, dar am mama bolnavă cu inima, este hipertensivă, iar medicamentele costă foarte mult, nu ne putem permite să le luăm la preț întreg. Trebuie să se rezolve situația asta cumva, cât mai repede”, ne-a spus Angela Dumitrescu, pacient.

„Pacienții noștri ne cunosc de ani de zile, sunt de partea noastră și știu că luptăm și pentru ei, nu numai pentru noi și pentru bani, așa cum se afirmă. Sperăm ca lucrurile să reintre în normal”, mai spune dr.Carmen Tronea.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite