Turnu Severin: Lucrări de reabilitare pe dealul Colibași, după 20 de ani de așteptare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O porțiune de peste 4 kilometri din drumul național 67, pe raza comunei Malovăț, va fi complet recondiționată. Porțiunea de drum care dă mari bătăi de cap șoferilor va fi reabilitată cu circa 2,4 milioane de lei.

Proiecte de reabilitare există de la începutul anilor 90, însă niciodată nu au fost duse la bun sfârșit. Sectorul de drum care face legătura între Drobeta Turnu Severin și Tîrgu Jiu pune mari probleme participanților la trafic, iar starea sa deplorabilă s-a înrăutățit de la un an la altul.

Alunecările de teren au afectat structura de rezistență a drumului, iar carosabilul este distrus aproape în totalitate. Șoferii sunt cei mai afectați și spun că se simt în pericol de fiecare dată când tranzitează acest sector.

„E groaznic, cel mai prost drum pe care am mers vreodată. Faptul că este în pantă și are asemenea denivelări este foarte periculos, se pot întâmpla nenorociri. Eu încetinesc cât de mult pot pe acest sector, pentru că simt cum fuge mașina în toate direcțiile”, ne-a spus Marian Frunză, un șofer din Severin în vârstă de 45 de ani.

Prețul reabilitării: 2,4 de milioane de lei

Proiectul implementat de Secția Drumuri Naționale Drobeta Turnu Sevrin, Prefectura Mehedinți și Primăria Malovăț are o valoare de 2,4 milioane de lei și va fi finalizat în toamna anului viitor.

Banii au fost deja alocați , iar lucrările au demarat în această săptămână.

„Se circulă cu dificultate pe tot dealul Colibaşi, dar această situaţie va fi remediată. În această zonă lucrările de consolidare au început în urmă cu 20 de ani dar nu au fost niciodată finalizate, din lipsa fondurilor. Este o investiţie deosebit de complexă, deoarece presupune consolidarea dealului”, a spus prefectul Ion Mîțu.

Lucrările se efectuează pe raza comunei Malovăț, între kilometrul 13,8 și kilometrul 18, pe DN67.

Sistem de dren pentru prevenirea inundațiilor

Proiectul mai prevede refacerea podețelor din zonă, dar și realizarea unui sistem de dren care să prevină colectarea apelor din precipitații, care au afectat, până acum, structura de rezistență a dealului Colibași.

Acesta este cel de-al doilea obiectiv de investiții finalizat după o perioadă lungă de așteptare, după pasajul suprateran de la Ciochiuța, finalizat în urmă cu două săptămâni.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite