FOTO/Turnu Severin: Locuitorii din cartierul Crihala au piață nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piața Crișan a fost complet renovată
Piața Crișan a fost complet renovată

Piața Crișan, cunoscută pentru starea deplorabilă în care ajunsese, arată acum impecabil. Cu o investiție de 300.000 de lei, autoritățile locale au modernizat locația și au oferit comercianților condiții decente de desfășurare a activității.

Piața agroalimentară Crișan, din cartierul severinean Crihala a fost dată, din nou,  în folosință, după ce a trecut printr-un amplu proces de modernizare. Piața a fost deschisă în anul 2000, iar  până acum, comercianții și cumpărătorii din piața Crișan erau nevoiți să suporte frigul, ploaia sau zăpada.

piata11

Acoperișul spart și condițiile de depozitare precare sunt doar câteva dintre problemele cu care s-a confruntat piața. Autoritățile locale au investit, însă, din bugetul local, circa 300.000 de lei, pentru ca locația să fie complet modernizată și renovată.

„E altceva acum, se simte diferența. Eu vin aici cu legume din 2000, de când s-a deschis piața și numai eu știu prin ce am trecut. M-am și îmbolnăvit din cauza frigului de acolo, pur și simplu stăteam în aer liber, fie ploaie, fie ninsoare. Acum avem toate condițiile, mai puțin clienți. Îi așteptăm și pe ei să vină”, ne-a spus Maria Burețea, comerciant.



Piață goală la primele ore ale dimineții
Piața este acum închisă cu geamuri termopan, are un acoperiș nou și este dotată cu sistem de canalizare, loc pentru spălat legume și fructe și standuri amenjate corespunzător.

piata22

„De 10 ani stăm cu legumele expuse la frig, la zăpadă și aruncăm o bună parte din ele, pentru că nu rezistă. Este într-adevăr o schimbare benefică și deja se simte. Cel puțin acum putem să ne facem treaba în condiții umane”, ne-a spus și Mircea Ponciu, un alt comerciant prezent în piața Crișan încă de la înființare.

Cu toate astea, din cauza lipsei clienților, o bună parte din mese erau goale, în această dimineață. Comercianții nu au umplut, încă, noua piață și își permit „luxul” de a-și face programul după clienți.

piata33

„Fiind o piață de cartier, am învățat programul clienților și ne orientăm în funcție de el. Decât să stai ore în șir degeaba în piață, mai bine vii atunci când știi că ai cumpărători”, explică Maria Burețea.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite