Turnu Severin: Localitățile de pe malul Dunării, protejate de calamități

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritățile locale din Drobeta Turnu Severin și Vidin(Bulgaria), împreună cu ISU Mehedinți au inițiat un proiect de gestionare a situațiilor de urgență.

Banii necesari, în cuantum de 1 milion de euro, vor veni din fonduri nerambursabile oferite de Uniunea Europeană, iar proiectul prevede instaurarea unui centru comun destinat urgențelor.

„Se vizează îmbunătățirea capacității de răspuns, iar dotările și mijloacele de intervenție ce vor fi achiziționate în cadrul proiectului vor fi la dispoziția ISU Mehedinți. Datorită acestui proiect, va fi posibilă monitorizarea cu un sistem centralizat a tuturor localităților de pe Dunăre”, ne-a spus Liviu Borugă, șeful centrului operațional pentru situații de urgență Mehedinți.

image

În plus, localitățile riverane Dunării vor beneficia de un sistem informatic de alarmare, iar datele vor fi centralizate într-un computer și distribuite către instituțiile cu rol de intervenție. Sistemul va depista posibile inundații, poluări ale Dunării su alte calamități.naturale.

Sirenele vor avertiza asupra potențialelor pericole
Practic, localitățile expuse riscurilor vor beneficia de aportul unor sirene speciale ce vor fi conectate la un computer central. Datele astfel adunate vor fi distribuite către instituții abilitate în caz de inundații sau poluare, precum Serviciul de gospodărire a apelor(SGA) sau ISU. Proiectul va fi finalizat în luna august a anului viitor.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite